Ξυλοκόπησε τον πατέρα του και τον πέταξε ημίγυμνο στο δρόμο

Gazzetta team
Ξυλοκόπησε τον πατέρα του και τον πέταξε ημίγυμνο στο δρόμο
Η νύφη του ηλικιωμένου ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία - Η οικογένεια έχει ξανααπασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά - Στη φυλακή οδγήθηκε ο 41χρονος δράστης.

Ημίγυμνος μέσα στο κρύο και γεμάτος αίματα σε όλο του το κορμί βρέθηκε ένας 78χρονος κάτοικος της Πορταριάς Πηλίου.

«Βοήθεια, βοήθεια... ο γιος δέρνει τον πατέρα του πολύ άσχημα», εκλιπαρούσε η νύφη του ηλικιωμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας λίγη ώρα νωρίτερα όπως αναφέρει o taxydromos. Ο 41χρονος άντρας της, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μία φορά ερχόταν χθες, Δευτέρα, στα χέρια με τον πεθερό της για οικονομικές διαφορές και χτυπούσε τον πατέρα του με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στο τέλος όταν πλέον η οργή του εκτονώθηκε, πέταξε τον 78χρονο έξω από το σπίτι ημίγυμνο στο τσουχτερό κρύο βρέχοντάς τον με νερό.

«Δεν ήξερα από πού να τον πιάσω», περιέγραψε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου οδηγήθηκε ο δράστης, ο αστυνομικός, που πήρε την κλήση και έτρεξε στο σπίτι για να βοηθήσει. Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, κάλεσε άμεσα σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια συναδέλφου του μετακίνησαν τον ηλικιωμένο σε ένα πιο κεντρικό σημείο προς την πλατεία από το σπίτι, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να τον παραλάβει.

«Το σπίτι είχε παντού αίματα από παλάμες, στα έπιπλα, στους τοίχους. Είναι και ο 41χρονος και ο πατέρας του αγρίμια», συνέχισε στο Δικαστήριο ο αστυνομικός, επισημαίνοντας ότι και άλλες φορές έχει κληθεί το Αστυνομικό Τμήμα και έχει ασχοληθεί με την οικογένεια.

Ο ηλικιωμένος παρελήφθη τελικά από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε νοσηλευόμενος. Εκεί συνελήφθη και ο δράστης όπου έσπευσε για να δει πώς είναι ο πατέρα του μετά τον ξυλοδαρμό.

Ο 41χρονος υποστήριξε στον πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου πως ο πατέρας του έχει νεύρα με αποτέλεσμα ανά τακτά διαστήματα να έρχονται στα χέρια. «Η μητέρα μου ζήτησε τρεις φορές να νοσηλευτεί. Κάνει φασαρίες στο σπίτι. Εχει χτυπήσει και τη γυναίκα μου. Εχω δύο παιδιά», απάντησε.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Μετά το Δικαστήριο ο 41χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.


Πηγή: protothema.gr