Δημοσκόπηση: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αρνητική αξιολόγηση

Gazzetta team
Δημοσκόπηση: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αρνητική αξιολόγηση
«Ναι» στην αξιολόγηση στο Δημόσιο και «όχι» στον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας λένε οι Ελληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ειδικότερα, «ναι» στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογούνται αρνητικά λέει το 63% των ερωτηθέντων, με μόλις το 18% να διαφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 46% διαφωνεί πλήρως ή μάλλον διαφωνεί με τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους ενώ το 38% συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί. Ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «δεν ξέρει - δεν απαντά».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν οι απαντήσεις στο ερώτημα αν οι μισθοί των κληρικών θα πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος. Και αυτό επειδή, οι πολίτες φαίνεται να είναι διχασμένοι, μιας και το 42% εκφράζει τη συμφωνία του ενώ το 40% τη διαφωνία του.

Το 12% απαντάει πως «ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ» ενώ το 6% δηλώνει «δεν ξέρω - δεν απαντώ».

Το 61% τάσσεται, επίσης, υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, πρόταση με την οποία διαφωνεί το 25%. Ούτε συμφωνώ, ούτε απαντώ, λέει το 11% και το 3% «δεν ξέρει - δεν απαντά».

Στο ερώτημα, τέλος, εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων, το 81% απαντά «ναι» και «όχι» μόνο το 8%.

Πηγή: iefimerida.gr