Σύζυγος Μαυρίκου: Είχε πολλούς εχθρούς, ήταν έγκλημα ο θάνατός του

Gazzetta team
Σύζυγος Μαυρίκου: Είχε πολλούς εχθρούς, ήταν έγκλημα ο θάνατός του
«Δεν έχω πάρει καμία απάντηση» έξι μήνες μετά το δυστύχημα.

Η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου 2016, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην Αττική οδό, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς το δυστύχημα συνέβη λίγους μόλις μήνες μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων. Το αυτοκίνητο μάρκας Porche Cayenne τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα ο εκδότης να καεί ζωντανός. Έξι μήνες μετά, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 42χρονος έχασε τη ζωή του παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η σύζυγός του, Ευαγγελία Συρίγου, δηλώνει, στη Real News, πεπεισμένη πως πρόκειται για έγκλημα και μιλά για ισχυρούς –πολιτικά και οικονομικά- εχθρούς που είχε δημιουργήσει ο Παναγιώτης Μαυρίκος λόγω της αρθρογραφίας του, ενώ αποκαλύπτει ότι πριν από τον θάνατό του είχε δεχτεί απειλές.

«Δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί μου από την ημέρα που έγινε αυτό το έγκλημα. Ούτε από την Αστυνομία, ούτε από καμία άλλη υπηρεσία, για να ενδιαφερθεί τι επιπτώσεις είχε αυτό το έγκλημα στα παιδιά μου. Ο μόνος που επικοινωνεί και με ενημερώνει είναι ο δικηγόρους μου, κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε συνεργασία με τους πραγματογνώμονες που έχω διορίσει προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Μου κάνει εντύπωση και με κάνει ιδιαίτερα καχύποπτη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βγει ένα πόρισμα από καμία υπηρεσία για το τι ακριβώς συνέβη», δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

Η ίδια δηλώνει βέβαιη ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα. «Γιατί ο άντρας μου ήταν εξαιρετικός οδηγός και το αυτοκίνητο –το οποίο οδηγούσα κι εγώ και το χρησιμοποιούσα καθημερινά για να μεταφέρω τα παιδιά μας- είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί και ήταν σε άριστη κατάσταση».

Όταν ερωτάται αν υποψιάζεται κάποιους, απαντά: «Έχω υποψίες. Καθημερινά προσπαθώ να απαντήσω σε διάφορα ερωτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους εχθρούς που είχε κάνει ο άντρας μου εξαιτίας της μαχητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που έκανε, είτε μέσω της Ακρόπολης, είτε μέσω της αθλητικής εφημερίδας που είχε. Τα ερωτήματα αυτά τα συζητάω με τον κ. Κούγια αλλά δεσμεύομαι και έχω υποσχεθεί να μη μιλήσει μέχρι να βγει το πόρισμα. Οι περισσότεροι εχθροί που είχε δημιουργήσει μου είναι γνωστοί και είναι ιδιαίτερα ισχυροί – πολιτικά και οικονομικά».


Πηγή: newsbeast.gr