Μήνυση σε Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου για την «κατοχή» 16 βραχονησίδων από την Ελλάδα!

Gazzetta team
Μήνυση σε Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου για την «κατοχή» 16 βραχονησίδων από την Ελλάδα!
Από πρώην κατάδικο της «υπόθεσης Εργκένεκον», που αθωώθηκε - Ερωτηματικό αν ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μόλις δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι "τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος", αδιαφορώντας για τις Διεθνείς Συνθήκες.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευτική τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από έναν πρώην κατάδικο στην «υπόθεση Εργκένεκον», ονόματι Μαχίρ Ακκάρ, ο οποίος έκανε μήνυση σε βάρος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρώην προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, για την «παράβλεψη κατοχής 16 βραχονησίδων από την Ελλάδα».

Ο Ακκάρ κινείται στην ίδια... γραμμή με την τουρκική αντιπολίτευση και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που έθεσε πρόσφατη ερώτηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, με θέμα το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Μαχίρ Ακκάρ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για την «υπόθεση Εργκένεκον», ενώ στη συνέχεια αθωώθηκε. Η εφημερίδα στους σχολιασμούς της αναρωτιέται αν θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις ο εισαγγελέας της Άγκυρας.

Να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, η πολύκροτη υπόθεση Εργκένεκον αφορούσε στην αποσταθεροποίηση και ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, παράνομες ερευνες και υποκλοπές επικοινωνιών.


Πηγή: protothema.gr