Η μυστική αποστολή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

Gazzetta team
Η μυστική αποστολή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό
Τι ζήτησε ο Πάνος Καμμένος από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις Βρυξέλλες, με «μυστική αποστολή», βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος, όπου και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Άμυνας, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, ζήτησε από τον Γ. Στόλτενμπεργκ, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ και η Frontex να αναλάβουν σε 24ωρη βάση με ενίσχυση των δυνάμεών τους και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η Αθήνα επανέφερε το αίτημά της να επεκταθεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή και στο νότιο Αιγαίο, όπου σήμερα δεν επιχειρεί, καθώς η Τουρκία θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή «αποστρατικοποιημένη». Το ΝΑΤΟ, λόγω και των επιχειρήσεων στη Συρία και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, πλην όμως η Άγκυρα αντιδρά με σφοδρότητα και απειλεί με βέτο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της συνάντησης, κάτι όμως που πράττει ΝΑΤΟϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, επίσης, αναμένεται να θεωρήσει ως «επιθετική ενέργεια» από την Άγκυρα τυχόν κατάργηση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαρρεύσει τα σχέδια αντίδρασής της σε διπλωματικό ή άλλο πεδίο.


Πηγή: newsbeast.gr