ΗΠΑ: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι (vids)

Gazzetta team
ΗΠΑ: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι (vids)
Οι περισσότεροι θαμώνες βρίσκονταν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου - Η αποθήκη είχε αυτοσχέδια σκάλα κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες και δε διέθετε σύστημα πυρασφάλειας

Φόβους ότι οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη του Όκλαντ, στην οποία είχε διοργανωθεί πάρτι, θα φτάσουν ακόμα και τους 40 εξέφρασε ο διοικητής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι αρμόδιες αρχές προετοιμάζονται για 30-40 νεκρούς από τη φωτιά που σημειώθηκε σε χώρο στο 'Οκλαντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η αποθήκη, στην οποία διοργανώθηκε πάρτι από το συγκρότημα Golden Donna, δε διέθετε σύστημα πυρασφάλειας.

Προς το παρόν, επίσημα οι νεκροί ανέρχονται στους εννέα με δεκάδες ακόμα αγνοούμενους, ενώ η επικεφαλής της πυροσβεστικής, Τερέζα Ντέλοατς Ριντ δήλωσε πως τα αίτια παραμένουν άγνωστα και ότι διενεργείται έρευνα.

Η Ριντ πρόσθεσε πως στο κτίριο υπήρχε μεγάλος αριθμός θαμώνων, οι οποίοι βρίσκονταν στο δεύτερο όροφο της αποθήκης. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η σκάλα που υπήρχε στο κτίριο και συνέδεε το ισόγειο ήταν κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο χώρο όταν ξέσπασε η φωτιά, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.





At least nine dead after fire breaks out during party in Oakland warehouse https://t.co/CKKLXsVRBp pic.twitter.com/MExdDjLdDR

— ABC News (@ABC) December 3, 2016

Πηγή: protothema.gr