Σε ποια κινητά δεν θα λειτουργεί πια το WhatsApp

Gazzetta team
Σε ποια κινητά δεν θα λειτουργεί πια το WhatsApp
Εκατομμύρια χρήστες κινητών επηρεάζονται από την διακοπή της υποστήριξης, που ανακοινώθηκε μετά τα έβδομα «γενέθλια» της υπηρεσίας

Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, θα πάψει σύντομα να υποστηρίζεται από εκατομμύρια smartphone ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε εχθές η ίδια εταιρεία, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών χρηστών.

Η αλλαγή, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στο τέλος του έτους, επηρεάζει μια σειρά smartphone που δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την δωρεάν εφαρμογή. Σε αυτά περιλαμβάνονται παλαιότερα μοντέλα Windows, Αndroid, Apple, Blackberry και Νokia, όπως τα iPhone 3GS/iOS 6, όλα τα μοντέλα BlackBerry, τα Nokia S40 αλλά και τα Νokia Symbian S60.

Η δημοφιλής υπηρεσία δήλωσε ότι μέχρι τα μέσα του 2017, η εφαρμογή δεν θα λειτουργεί σε κινητά με Windows Phone 7, ενώ δεν θα υποστηρίζονται ούτε τα Android 2.1 και 2.2.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι παλαιότερες πλατφόρμες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του WhatsApp, που πρόσφατα γιόρτασε τα έβδομα γενέθλιά του. «Έχοντας κλείσει εφτά χρόνια λειτουργίας, θέλουμε στο μέλλον να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στις πλατφόρμες κινητών που επιλέγει η ευρεία πλειοψηφία των χρηστών»τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωση που προανήγγειλε την αλλαγή τον περασμένο Φλεβάρη, η εταιρεία συμβούλευε όσους έχουν καινούργιο κινητό να... αγοράσουν άλλο μέχρι τα τέλη του 2016.«Εάν χρησιμοποιείτε μια από τις παλαιότερες συσκευές που επηρεάζονται, συνιστούμε να αγοράσετε ένα καινούργιο iPhone ή ένα smartphone που να χρησιμοποιεί νεότερες εκδόσεις Android ή Windows Phone πριν το τέλος του 2016», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr