H επικίνδυνα αποτυχημένη ιδέα Καμμένου για την συνεδρίαση στο Καστελλόριζο

Gazzetta team
H επικίνδυνα αποτυχημένη ιδέα Καμμένου για την συνεδρίαση στο Καστελλόριζο
Ηθελημένα ή μη, κατόρθωσε να στρέψει εναντίον του όχι μόνον την αντιπολίτευση αλλά και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες ο κ. Πάνος Καμμένος και μάλιστα για ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ασφάλεια της χώρας. Με αποτέλεσμα να μεταβεί μόνος τη Δευτέρα στο Καστελλόριζο, ενώ η αρχική του πρόθεση ήταν να παραστούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Ολα ξεκίνησαν από την ιδέα που είχε προ 15νθημέρου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στο Καστελλόριζο να τον συνοδεύσουν όλα τα μέλη της Επιτροπής Εθν. Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής και να πραγματοποιήσουν εκεί μια συνεδρίασή τους για λόγους που ο ίδιος προφανώς έκρινε σημαντικούς. Οταν έγινε γνωστή η πρόταση, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και διεμήνυσαν στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κ. Δουζίνα, πρώτον ότι οι συνεδριάσεις δεν γίνονται ποτέ εκτός κοινοβουλίου και δεύτερον ότι έβρισκαν την ιδέα Καμμένου ως μια αμιγώς επικοινωνιακή κίνηση, ικανή όμως να προκαλέσει ακόμη και προβλήματα στις ταραγμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Δουζίνας έδειξε να υιοθετεί τις ενστάσεις και ύστερα από επικοινωνία του με τον κ. Καμμένο διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι δεν τίθεται τελικά ζήτημα συνεδρίασης στο Καστελλόριζο και ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν απλά να συνοδεύσουν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας στο νησί. Αργά προχθές το βράδυ, ωστόσο, στους δημοσιογράφους έφτασε ένα μήνυμα του υπουργείου Εθν. Αμυνας, καλώντας «όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στο Καστελλόριζο να επικοινωνήσουν με το ΥΠΕΘΑ». Οταν το πληροφορήθηκε ο κ. Δουζίνας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επιμονή του κ. Καμμένου, ενώ ανάλογη στάση κράτησαν και ουκ ολίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάπως έτσι, χθες προκλήθηκε μια αχρείαστη αντιπαράθεση. «Η Ν.Δ. δεν θα συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία, που θα υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού», δήλωσε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, «δεν συμμετέχουμε στις επικίνδυνες επικοινωνιακές αρλούμπες του κ. Καμμένου» υπερθεμάτισε ο Ανδ. Λοβέρδος, ενώ και το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Εν. Κεντρώων έκαναν παρεμφερείς ανακοινώσεις.

Κατόπιν τούτων, το παράδοξο είναι ότι ο κ. Καμμένος απάντησε μόνον στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ειρωνικά ότι «έχει συνδέσει το Καστελλόριζο με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια», εκφράζοντας τη λύπη του «γιατί όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε στο Καστελλόριζο». Το ποιους εννοούσε «όλους» ο κ. Καμμένος, ουδείς το κατάλαβε, καθώς κανένα κόμμα δεν θα στείλει εκπρόσωπό του.

Πηγή: kathimerini.gr