Το υπονοούμενο του Παφίλη για το ποιός κάνει τις υποκλοπές

Gazzetta team
Το υπονοούμενο του Παφίλη για το ποιός κάνει τις υποκλοπές
«Υπάρχει κάποιο τρίτο κέντρο που καλεί από απόκρυψη αριθμού και όταν σηκώνει το τηλέφωνο το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, ταυτόχρονα το σηκώνει και κάποιο άλλο κόμμα».

Μια έμμεση αιχμή στο ποιός θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές που κατήγγειλε χθες το ΚΚΕ ότι γίνονται στο τηλεφωνικό του κέντρο, άφησε ο Θανάσης Παφίλης.

«Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Υπάρχει κάποιο τρίτο κέντρο που καλεί από απόκρυψη αριθμού και όταν σηκώνει το τηλέφωνο το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, ταυτόχρονα το σηκώνει και κάποιο άλλο κόμμα», τόνισε.

«Ενημερώσαμε την κυβέρνηση και υπήρξε μια άμεση ανταπόκριση. Δεν ξέρουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Είναι μια σοβαρότατη καταγγελία. Αυτά πρέπει να τα ψάξουν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι,γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον ντετέκτιβ» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι οποιοσδήποτε που μπορεί να κάνει τέτοιες πράξεις. Και ο νοών νοείτω...».


Τι κατήγγειλε το ΚΚΕ - παρέμβαση της εισαγγελίας

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε τελικά η δημόσια καταγγελία εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού.

Η κ. Δημητρίου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η έρευνα που έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος θα διενεργηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η καταγγελία του Περισσού

Νωρίτερα, σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προέβη το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο» στην έδρα του κόμματος στο Περισσό.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Τζανακόπουλος: Εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος με δήλωσή του χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες του ΚΚΕ «για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ» σημειώνοντας πως Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους».

«Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΝΔ: Πολύ σοβαρή η καταγγελία του ΚΚΕ

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί η Νέα Δημοκρατία και παράλληλα χαρακτηρίζει την καταγγελία «πολύ σοβαρή».

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει η ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά από τον Τόσκα να διερευνηθούν οι καταγγελίες

Για το ίδιο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης χαρακτηρίζει «αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου» την «εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων». «Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο», καταλήγει ο κ. Χρηστίδης.

Το Ποτάμι σημειώνει πως «Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

Τι απαντά ο ΟΤΕ

«Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους» απαντά ο ΟΤΕ στις καταγγελίες του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρου στον Περισσό

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση αν και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

«Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ.

Πηγή: thetoc.gr