Άνεμος αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη λόγω Γραφείου Τσίπρα

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Άνεμος αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη λόγω Γραφείου Τσίπρα
Όλα αλλάζουν στην πόλη που διαμένει ο Χρήστος Κιούσης τα τελευταία 20 χρόνια ή μήπως δεν αλλάζουν; Και το γραφείο Πρωθυπουργού τι είναι;

Εντάξει θα το παραδεχτώ, υπήρξαν και χειρότερα στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμουν στην παραγωγή της εκπομπής ΑΜΑΝ κι έπρεπε στα πλαίσια του ρεπεράζ (ρωτήστε να μάθετε), να βρω ένα χώρο ολίγον τι grande, για ένα γύρισμα που αν θυμάμαι καλά είχε να κάνει με τον Γλύξμπουργκ. Είχα παρατηρήσει πολλές φορές το φαινομενικά έρημο παλατάκι (όχι του ΠΑΟΚ ρε παιδάκι μου) στον παραλιακό δρόμο της Καλαμαριάς. Σαν τολμηρός παραγωγός λέω θα το προσπαθήσω. Βρισκόμουν έξω από τα κάγκελα της κατοικίας της βασιλικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσα να συνεννοηθώ στα τηλέφωνα, για το ποιος είχε την αρμοδιότητα να μου δώσει άδεια για γύρισμα στο εν λόγω κτίριο. Ενώ θαύμαζα την αρχιτεκτονική του ανακτόρου που παρέπεμπε σε Ερνέστο Τσίλερ, τί βλέπω στο πλάι του παλατιού; Μια πτυσσόμενη απλώστρα με δυο ζευγάρια σκούρες κάλτσες και δυο αντρικά σώβρακα τύπου Μινέρβα με τσέπη.

Τη στιγμή εκείνη μόλις με είχαν συνδέσει με τη Γραμματεία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, στο οποίο πιθανώς άνηκε η ευθύνη του κτιρίου. Αφού βρήκε διάφορους λόγους για να μου αρνηθεί την παραχώρηση του κτιρίου κι όταν κατάλαβα πως δεν είχα πια ελπίδες, είπα να την κάνω τη ρημάδα την ερώτηση. “Με συγχωρείτε, αλλά επειδή βλέπω μια μικρή μπουγάδα στο πλάι, το Παλατάκι κατοικείται;” “Αχ ναι ξέρετε, ο Υπουργός είναι από την Έδεσσα και δεν έχει στέγη στη Θεσσαλονίκη.” “Θέλετε να μου πείτε ότι το Παλατάκι – Κυβερνείο το χρησιμοποιεί ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης για διαμέρισμα;” “Εεεε ναι, για να μην επιβαρύνουμε το δημόσιο...” τουουουτ... Της έκλεισα το τηλέφωνο με κάπως μουδιασμένο εγκέφαλο για να μην βρίσω. Ήταν η εποχή της ΠΑΣΟΚ άρας επί Υπουργίας Πασχαλίδη (όχι του Μίλτου).

Ο Αλέξης Τσίπρας το 2016 ίδρυσε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά για ποιον λόγο; Για την αναβάθμιση της πόλης; Για να αισθάνονται πιο κοντά τον Πρωθυπουργό τους οι Θεσσαλονικείς; Για να αισθάνονται πιο κοντά στον αρχηγό οι βόρειοι πολιτικάντηδες και να αποκτήσουν κι αυτοί ρόλο γύρω από ένα κενό περιεχομένου τραπέζι συνεδριάσεων; Είναι ένα multiple choice με εύκολη απάντηση.

Τις τελευταίες μέρες οι παράγοντες του Σύριζα στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται αναβαθμισμένοι κι έχουν ρε αδερφέ επιτέλους κι έναν προορισμό, όταν θέλουν να “επικοινωνήσουν” με την ηγεσία. Τουλάχιστον είναι μια πρόοδος σε σχέση με το σοσιαλιστικό παρελθόν, ότι η κυρία Νοτοπούλου δεν ατενίζει τον Θερμαϊκό από το μπαλκόνι του Κυβερνείου, ως άλλη Αυτοκράτειρα της Ισπανίας.

Από την ημέρα πάντως που εγκαινιάστηκε το εν λόγω γραφείο, το Μετρό δεν προχωράει γρηγορότερα, η αβεβαιότητα για τον ΟΑΣΘ επέστρεψε στην πόλη, στα δικαστήρια συνεχίζεται ο κακός χαμός με τους πλειστηριασμούς, οι επιχειρήσεις κλείνουν ή φυτοζωούν, η βαριά βιομηχανία της πόλης παραμένει η καφεδομπουγάτσα και η ΠΑΟΚάρα έφαγε 4. Ας αλλάξει κάτι από τα παραπάνω κύριε Πρωθυπουργέ κι όχι γραφείο ας μην έχετε, ας μη σας ξαναδούμε και ποτέ. Από μακριά κι αγαπημένοι.

ΥΓ Εντάξει η ΠΑΟΚάρα για μια τελευταία Κυριακή ας ξαναφάει 4 (χλωμό) έτσι για το καλωσόρισμα και τα συγχαρίκια στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

ΥΓ2 Αντρέα Στραματσόνι θα μας λείψει η ζακέτα σου τον Αύγουστο με τους 35 βαθμούς. Baci e abbracci...

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.