Προσπάθησαν να στείλουν 7 κιλά χασίς στην Λευκάδα

Gazzetta team
Προσπάθησαν να στείλουν 7 κιλά χασίς στην Λευκάδα
Ο 52χρονος δράστης εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά και ακινητοποιήθηκε στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου.

«Φρένο» στα σχέδια ενός Έλληνα διακινητή ναρκωτικών που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση μεγάλη ποσότητα χασίς την περιοχή της Λευκάδας, έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οι οποίοι τον πρόλαβαν πριν ξεκινήσει για το όμορφο νησί του Ιονίου.

Ο 52χρονος δράστης εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά και ακινητοποιήθηκε στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στην οποία υποβλήθηκε, θα μετέφερε τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους επτά κιλών και 296 γραμμαρίων με προορισμό τη Λευκάδα, σε συνεργασία με έναν αλλοδαπό.

Ο μέχρι στιγμής άγνωστος συνεργός του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και αναζητείται, αλλά ο 52χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την πώληση, ενώ το φορτίο με το χασίς κατασχέθηκε.

*** Η έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός 45χρονου στον Βόλο έφερε στο φως μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 15,8 γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών, μια συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 48,46 γραμμαρίων και αφορολόγητο κατεργασμένο καπνό βάρους 380 γραμμαρίων. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: protothema.gr