10 τρόποι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου στα ύψη! (gifs)

Gazzetta team
10 τρόποι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου στα ύψη! (gifs)
Βρήκαμε τις μεθόδους που θα ξεγελάσουν την ντοπαμίνη σας και θα σας κάνουν να πετάτε μονίμως στα σύννεφα.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η ντοπαμίνη είναι μια απλή οργανική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των κατεχολαμινών. Το σύστημα της ντοπαμίνης ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης. Η βασική δομή της είναι η σεροτονίνη η οποία, ανάλογα σε τι επίπεδα βρίσκεται (χαμηλά ή υψηλά) επηρεάζει την ψυχική διάθεση. Σε μια από τις σχετικές έρευνες βρέθηκε ότι όταν εθελοντές άκουγαν μουσική που τους άρεσε, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό τους αυξάνονταν.

Με λίγα λόγια αν θες να πετάς στα σύννεφα, πρέπει ή να κάνεις μεταπτυχιακό στο Πάντειο ή να ακολουθήσεις τους παρακάτω 10 απλούς τρόπους για να πειράξεις τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών στον οργανισμό σου.

Μην ανησυχείς, η μέθοδος είναι πιο απλή και δεν χρειάζεται να συγκρατήσεις κάποια δύσκολη λέξη.

Πάμε!

10. Γυμνάσου!

Οποιαδήποτε δραστηριότητα ευνοεί την παραγωγή της ενδορφίνης και ανεβάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης στον οργανισμό. Η συστηματική επίσκεψη στο γυμναστήριο μπορεί να σε απαλλάξει από το άγχος και να σου φτιάξει τη διάθεση. Τι εννοείς δεν έχεις κάνει εγγραφή ακόμη;

9. Αποτοξίνωση τώρα!

Καλά και τα cocktails, αλλά ο χυμός κάνει θαύματα. Μην ξεχνάς ότι μερικές φορές για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σου χρειάζεται να αφήνεις στην άκρη το αλκοόλ και να πιάνεις τον στίφτη.

8. Διώξε τους εθισμούς

Από τα ναρκωτικά και το τσιγάρο μέχρι το κινητό και τα ψώνια, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σου δώσουν πρόσκαιρη χαρά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά που θα ξεκλειδώσουν τις ορμόνες που θέλουμε. Επένδυσε σε ουσιώδη πράγματα στη ζωή σου και θα δεις σύντομα την αλλαγή.

7. Βάλε μουσική!

Τα είπε και η Wikipedia, δεν την άκουσες. Ακουστικά λοιπόν, πλέι στο αγαπημένο σου τραγούδι και άσε τις νότες να κάνουν πάρτι με τη σεροτονίνη σου.

(Βάζει μουσική και συνεχίζει)

6. Φιλαράκια

Όχι, δεν λέμε τη σειρά, αλλά τους πραγματικούς κολλητούς σου που θα σε κάνουν να γελάς μέχρι δακρύων ακόμη και αν τα προβλήματά σου σχηματίζουν ένα βουνό. Το αλκοόλ είναι προαιρετικό (βλέπε tip no 9).

5. Δημιουργία ξανά!

Μακριά από το κόμμα του Θάνου Τζήμερου, πιάσε το πινέλο και ζωγράφισε, πάρε ένα μουσικό όργανο και παίξε, γράψε ένα ποίημα βρε αδερφέ! Η δημιουργικότητα είναι σημαντικό πράγμα και καλά θα κάνεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, αν θες στο μέλλον να χαμογελάς περισσότερο.

4. Σωστή διατροφή

Αμύγδαλα, αβοκάντο, μπανάνα, καρπούζι, πράσινο τσάι και μαύρη σοκολάτα. Αυτές είναι μερικές από τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τυροσίνη και μπορούν να σε κάνουν χαρούμενο. Το ακόμη καλύτερο νέο είναι ότι ο συνδυασμός του κόκκινου κρασιού με μαύρη σοκολάτα κάνει θαύματα. Αχ! Εμείς νιώθουμε ήδη ευτυχισμένοι.

3. Διαλογισμός

Ακόμη και αν κοροϊδεύεις τους περίεργους της yoga, η συγκέντρωση και η χαλάρωση μπορούν να σου δώσουν αυτό που ψάχνεις.

2. Οργανώσου

Οι λίστες και οι προτεραιότητες είναι το Α και το Ω. Κάνε τσεκ σε αυτά που πέτυχες και θέσε νέους στόχους. Θα σε βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι.

1. Όνειρα γλυκά!

Ύπνος, ύπνος, ύπνος. Κάτι ξέρουμε εμείς που κλείνουμε 8ωρα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πείσεις τη διάθεσή σου να χτυπήσει κόκκινο το επόμενο πρωί από τη σωστή, την τίμια ξεκούραση; ΟΧΙ. Εντάξει, ίσως το σεξ. Αν πετύχεις τον μαγικό συνδυασμό, σου βγάζουμε το καπέλο!