Τουλάχιστον 8 τραυματίες από επίθεση στο πανεπιστήμιο του Οχάιο (pics)

Gazzetta team
Τουλάχιστον 8 τραυματίες από επίθεση στο πανεπιστήμιο του Οχάιο (pics)
Πληροφορίες ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών - Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει δεύτερος ένοπλος

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση ενόπλου σε κάμπους του πανεπιστημίου του Οχάιο, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανάρτηση του πανεπιστημίου στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, ο ένοπλος κυκλοφορούσε στο κάμπους του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να καλεί τους φοιτητές να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να ακολουθούν τις εντολές της αστυνομίας που βρίσκεται ήδη στο σημείο.

Σύμφωνα με φοιτητή το πανεπιστημίου, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από το εργαστήριο Macquigg, ενώ δεύτερος νεαρός σε ανάρτησή του έγραψε ότι ο ένοπλος έχει εντοπιστεί από την αστυνομία, πληροφορία, όμως, που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η εφημερίδα του πανεπιστημίου «The Lantern», ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter που απεικονίζει οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην κοινότητα του Οχάιο», έγραψε ο κυβερνήτης Τζον Κασίς, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.
«Ο συγκάτοικός μου και εγώ ακούσαμε γύρω στους τρεις, τέσσερις πυροβολισμούς από το δρόμο και αμέσως μετά ακούσαμε περιπολικά και ασθενοφόρα», δήλωσε ένας 19χρονος.

«Δεν μπορούμε να δούμε το κτίριο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί εξαιτίας ενός κοιτώνα που μας εμποδίζει την θέα. Πραγματικά ακούστηκαν σαν πυροβολισμοί και αμέσως μετά ακούσαμε πολλές σειρήνες. Μπορούμε να δούμε τα περιπολικά από την εστία μας», συμπλήρωσε ο φοιτητής.