Η Νότια Κορέα έφτιαξε ηλεκτρομαγνητικό όπλο για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κόρεα

Gazzetta team
Η Νότια Κορέα έφτιαξε ηλεκτρομαγνητικό όπλο για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κόρεα
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυκτικά, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις που εφαρμόστηκε, το ηλεκτρομαγνητικό κύμα που εξέπεμψε έθεσε εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρικά εξαρτήματα

Ένα νέο ηλεκτρομαγνητικό όπλο, το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, αν παραστεί ανάγκη, εναντίον της Βόρειας Κορέας, δοκιμάζει η κυβέρνηση της Σεούλ. Σκοπός είναι να καταρρίπτονται με χρήση της τεχνολογίας τα κατασκοπευτικά drones που στέλνει η Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να καταγράφει τις κινήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο της Νότιας Κορέας.

Το όπλο έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις που εφαρμόστηκε, το ηλεκτρομαγνητικό κύμα που εξέπεμψε έθεσε εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρικά εξαρτήματα των Drones, με συνέπεια την κατάρριψή τους.

Τους τελευταίους μήνες, η Σεούλ έχει καταγράψει πληθώρα κατασκοπευτικών αεροσκαφών από την Πιονγκγιάνγκ, δίχως να είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πλέον έχει βρεθεί το όπλο που δίνει λύσεις σε ανάλογα ζητήματα και αναμένεται να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: protothema.gr