Που… εξαφανίστηκαν ξαφνικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν

Gazzetta team
Που… εξαφανίστηκαν ξαφνικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν
Η σιωπή των αμνών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι βουλευτές είναι αυτοί που… έπαψαν να διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια.

Η …τριπλή διάσπαση του 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τους …σκληρούς εκτός κόμματος και άφησε την εσωκομματική αντιπολίτευση στην light έκδοση της τάσης των 53+ στην οποία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ο υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για την διαπραγμάτευση Ευ. Τσακαλώτος.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι από την εσωκομματική σύγκρουση του 2015 δημιουργήθηκαν μία πολιτική κίνηση και δύο κόμματα: η ΛΑΕ από τα στελέχη του Π. Λαφαζάνη, η Πλεύση Ελευθερίας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και ένα δίκτυο στελεχών προερχόμενων από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την τάση των 53+ όπως είναι οι Γ. Σακελλαρίδης και Τ. Κορωνάκης κ.α.

Στο εσωτερικό του κόμματος, μέρα με την ημέρα, μειώθηκαν οι αντιστάσεις και οι φωνές διαμαρτυρίας προς την ηγεσίας. Οι 12ώρες συνεδριάσεις της ΚΕ όπου στηνόταν κάλπη για το παραμικρό αποτελούν μακρινό παρελθόν ακόμη και για τους ίδιους τους βουλευτές παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγους μήνες. Ακόμα και λαλίστατοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα ψήφιζαν τα μνημονιακά μέτρα έχουν σταματήσεις τις δημόσιες δηλώσεις και είναι προσηλωμένοι στο κοινοβουλευτικό τους έργο καθώς η λίστα κρέμεται πάνω από κεφάλια των κυβερνητικών βουλευτών τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

Στην ΚΟ «παίζεται» η σύγχρονη εκδοχή της «Σιωπής των αμνών» αφού όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φαίνονται αποφασισμένοι να ψηφίζουν ότι προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει το κόμμα στην εξουσία ακόμα και εάν έρχονται αντιμέτωποι με τις θέσεις και τις αρχές που πρέσβευαν μέχρι πρόσφατα.

Που πήγε ο Γ. Μιχελογιαννάκης;

Απών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν ο άλλοτε λαλίστατος Γ. Μιχελογιαννάκης. Ναι, παραμένει ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει σταματήσει να φέρνει αντιρρήσεις στην ηγεσία του κόμματος και να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει. Πήρε απόφαση ότι δεν θα γίνει ποτέ υπουργός με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και μετά τις απειλές των συντοπιτών του, σταμάτησε απλά να κάνει δηλώσεις περί καταψήφισης νομοσχεδίων ή άρθρων. Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο βουλευτής που στις 21 Ιανουαρίου του 2016 είχε δηλώσεις ότι δεν θα ψήφιζε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ τελικά το ψήφισε όπως όλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει το χαρακτηριστικό «μην ακούω μ….κίες, ο κόσμος ήξερε τις ψήφιζε αναφερόμενος στους μνημονιακούς νόμους που παρουσιάστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Παρεμβάσεις μέσω Twitter η Αν. Καββαδία απών από την κριτική στην κυβέρνηση ο Χρ. Καραγιαννίδης

Η Αννέτα Καββαδία ήταν άλλοτε δίδυμο με την Β. Κατριβάνου η οποία δεν άντεξε και καταψήφισε το Μνημόνιο ενώ παρέδωσε και την βουλευτική της έδρα. Στέλεχος της τάσης των 53+ η κ. Καββαδία ανήκε στην ομάδα των βουλευτών που διαμαρτύρονταν πριν ψηφίσουν επίμαχες διατάξεις όπως για παράδειγμα με την επιστολή που έστειλαν στους υπόλοιπους «συντρόφους» της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες με την οποία τους καλούσε να εκφράσουν την διαφωνία τους για την τροπολογία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφορικά με την υπηρεσία Ασύλου και να καταψηφίσουν την ρύθμιση ή ώστε αν εγκριθεί «να γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Τελικά τόσο η κ. Καββαδία όσο και οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ψήφισαν τελικά την διάταξη. Μαζί με τον Χρ. Καραγιαννίδη είχαν εκφράσει και στο παρελθόν τις διαφωνίες τους για την κυβερνητική πολιτική. Αυτή την περίοδο απέχουν των …διαφωνιών. Με ένα tweet η κ. Καββαδία εξέφρασε την διαφωνία της με την επιλογή Πολύδωρα για το ΕΣΡ γράφοντας «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..." Κ. Καβάφης».

Απόντες από την δημοσιότητα και οι Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θ. Δρίτσας

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών και υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει σταματήσεις τις παρεμβάσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού στα νησιά. Αν και ο Γ. Μουζάλας θα χρειαζόταν την υποστήριξη της κ. Χριστοδουλοπούλου, από την θέση του Προεδρείου της βουλής, η πρώην υπουργός έχει επιλέξει και αυτή την αποχή από την δημοσιότητα σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλλά και ο σύντροφός της στην ζωή Θ. Δρίτσας μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο τελευταίο ανασχηματισμό σταμάτησε να παρεμβαίνει εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αφήνοντας αυτήν την αντιπαράθεση στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Γ. Κυρίτσης: Tο δυστύχημα στην Μόρια θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε ελληνικό σπίτι

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τον ανασχηματισμό για τον οποίο εκτίμησε ότι δεν ήταν ικανός να λύσει τα προβλήματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όσο και για πολιτικές που άσκησαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος ή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Υπερασπίστηκε τους συλληφθέντες για τρομοκρατία Σακκά και Σεισίδη κάνοντας λόγο για «διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα» ενώ έχει ανοίξει στο παρελθόν διάφορα μέτωπα με στελέχη της ΝΔ κάνοντας λόγο για επιθέσεις ακροδεξιών σε μετανάστες.

Για το δραματικό γεγονός στην Λέσβο με θύμα ένα εξάχρονο παιδάκι και τη γιαγιά του στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, όπου οι δύο Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ βρήκαν τραγικό θάνατο από έκρηξη, ο κ. Κυρίτσης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας : «Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Flash 96 ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό…

Πηγή: thetoc.gr