Γονάτισε η χώρα από την κακοκαιρία! Ένας νεκρός στη Ζάκυνθο (pics & vids)

Gazzetta team
Γονάτισε η χώρα από την κακοκαιρία! Ένας νεκρός στη Ζάκυνθο (pics & vids)
Η νεροποντή μετέτρεψε σε «ποτάμια» τους δρόμους στο Λεκανοπέδιο - Πάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική - Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για το πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η καταιγίδα - Νεκρός βρέθηκε ο 33χρονος στη Ζάκυνθο

Νεκρός εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής ο 33χρονος άνδρας που αγνοούνταν στη Ζάκυνθο. Το αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα είχε βρεθεί νωρίτερα σε χαντάκι της περιοχής το οποίο είχε πλημμυρίσει από την δυνατή νεροποντή που πλήττει το νησί.

Για τις ανάγκες των ερευνών έφθασαν στο νησί και άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, οι οποίοι μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν το σώμα του άτυχου άνδρα.

alykes-plimires1

Σήμερα το πρωί ο αδελφός του 33χρονου ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο του σε πλημμυρισμένο χαντάκι κι έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το νησί αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της νεροποντής που έχει ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.Τα προβλήματα στο νησί καταγράφονται σε περιοχές της πόλης της Ζάκυνθου, αλλά κυρίως στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο και Τσιλιβή.

ZAK5

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ενώ στο χωριό των Αμπελοκήπων χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μια οικογένεια.

ZAK4ZAK2

Κλειστή παραμένει, έπειτα από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Στο έλεος της κακοκαιρίας έχει παραδοθεί τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα, με το πρώτο κύμα να πλήττει τις περιοχές της Αττικής και του Ιονίου, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Η καταιγίδα θα συνεχίσει την πορεία της, εκδηλώνοντας το κυρίως φαινόμενο στη Δυτική Ελλάδα, την κεντρική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το βράδυ του Σαββάτου η Αττική παραδόθηκε στο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας, γεγονός που μετέτρεψε τους δρόμους, κεντρικούς και μη, σε ποτάμια. Αρκετά υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια. Νωρίς το πρωί έκλεισαν και σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει.

Είκοσι συνεργεία της πυροσβεστικής με 45 άνδρες επιχειρούσαν ολόκληρη την νύχτα. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 200 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η κατάσταση ήταν τέτοια, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, και τα Κάτω Πατήσια, τον Λυκαβηττό αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σήμερα στις 14:00 λόγω συσσώρευσης υδάτων έκλεισε η οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δυο ρεύματα.



Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα και στο Παγκράτι

Δυο καταστήματα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τη ισχυρή νεροποντή που χτυπάει τις τελευταίες ώρες την Αθήνα. Τα υπόγεια των καταστημάτων πληρούσαν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθεια προκείμενου να βγάλουν τα νερά. Το νερό έφτασε έως και τους 30 πόντους ενώ τα ψυγεία οι τοίχοι και ο εξοπλισμός καταστράφηκαν.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου

Για περισσότερες από οχτώ ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

«Πνίγηκε» η Ζάκυνθος - Ένας αγνοούμενος

Πολλά προβλήματα στις περιοχές της πόλης της Ζακύνθου, αλλά και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή, προκάλεσε η δυνατή βροχόπτωση που από χθες το μεσημέρι πλήττει το νησί. Ένας άνθρωπος αγνοείται, με τα συνεργεία αναζήτησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ενισχυμένα από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Πάτρα, το οποίο μετακινήθηκε στο νησί του Ιονίου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, έχει δεχθεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ενώ πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοικιών στις Αλυκές. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Κατά την πρόβλεψη αναμένονται νεφώσεις και βροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, στη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, στην κεντρική από 9 έως 17, στη νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 19, και στην Κρήτη από 11 έως 23.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά, και πιθανόν πρόσκαιρα την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: νότιο 4 α 6 μποφόρ.
ερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Ανεμοι: νότιο 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: νότιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.
































Πηγή: protothema.gr, newsbeast.gr