Μοσκοβισί: Ετοιμοι να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος

Gazzetta team
Μοσκοβισί: Ετοιμοι να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος
Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατάλληλη στιγμή για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο «Εθνος», πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα.

Ο Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει τις επόμενες ημέρες η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο, ώστε η Αθήνα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να γίνουν γρήγορα τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Οπως ανέφρε, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε πολλά ζητήματα, αλλά μένει ακόμη να γίνει τεχνική δουλειά.

Ομως, επεσήμανε ότι αυτό απαιτεί τη συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. «Ερχομαι στην Αθήνα τη Δευτέρα για να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει τις τελευταίες αυτές ημέρες», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στα εργασιακά χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά ουσιώδεις.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι το πρόγραμμα του ESM χτίστηκε πάνω στη αποδοχή «συγκεκριμένων στόχων».


Πηγή: iefimerida.gr