O Dr. House και άλλοι τηλεοπτικοί χαρακτήρες που υπήρχαν στην πραγματικότητα (pics)

Gazzetta team
O Dr. House και άλλοι τηλεοπτικοί χαρακτήρες που υπήρχαν στην πραγματικότητα (pics)
Πολλές φορές έχει τύχει να κολλήσουμε με χαρακτήρες ταινιών και βιβλίων και μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι πραγματικοί, να... ξενερώσουμε!

Το Bright Side όμως έψαξε και βρήκε διάσημους τηλεοπτικούς ήρωες που υπήρχαν στην πραγματική ζωή και έδωσαν έμπνευση στους σεναριογράφους. Πάμε να τους δούμε:

Dr. House — Dr. Thomas Bolte

Ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας που παίζεται από τον Βρετανό ηθοποιό Hugh Laurie, ο Δρ Τόμας Μπόλτ είναι γνωστός για την επίλυση ιατρικών μυστηρίων που κανένας άλλος δεν μπορεί. Οι δημιουργοί του House MD εμπνεύστηκαν όχι μόνο από τα ιατρικά περιστατικά που έλυσε ο γιατρός αλλά κυρίως από την εκκεντρική συμπεριφορά του.
Ο γιατρός, του οποίου και η καριέρα απογειώθηκε μετά τη σειρά συνηθίζει να πηγαίνει στο νοσοκομείο τςη Νέας Υόρκης όπου και εργάζεται με... πατίνια!


Dorian Gray — John Gray

Ο Άγγλος ποιητής John Gray, τον οποίο και ο Όσκαρ Ουάιλντ συνάντησε στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, έγινε το πρότυπο για τον χαρακτήρα Dorian Gray. Όντας εκλεπτισμένος, ευφυής, όμορφος και φιλόδοξος ποιητής, ο Τζον ενέπνευσε τον συγγραφέα να δημιουργήσει το χαρακτήρα του Dorian Gray που έμεινε για πάντα νέος. Παραδόξως, 30 χρόνια αργότερα, ο John Gray άφησε την μποέμ ζωή του πίσω και έγινε καθολικός ιερέας.


Sherlock Holmes — Joseph Bell

Ο Σερ Κόναν Ντόιλ δημιούργησε τον χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς με βάση τον Δρ Joseph Bell, τον καθηγητή του και μέντορά του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου. Ο Bell έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το διάσημο ντετέκτιβ: ήταν γνωστός για την ανώτερη νοημοσύνη του και χρησιμοποιούσε τις ικανότητές τους ως ντεντέκτιβ για να διαγνώσει ασθένειες. "Είναι σίγουρο να σας πω ότι σας χρωστάω τον Σέρλοκ Χολμς», έγραψε ο Ντόιλ στην επιστολή του προς τον Bell το 1892.


James Bond — Sidney Reilly

Υπάρχει πολλή συζήτηση για το ποιος αποτέλεσε έμπνευση για τον διάσημο κατάσκοπο James Bond. Ωστόσο, πολλοί συμφωνούν ότι ο χαρακτήρας του 007 μοιάζει πολύ με τον "Ace of Spies", έναν Βρετανό κατάσκοπο από τη Ρωσία, τον Sidney Reilly.
Ένας άνδρας με μέση εκπαίδευση, ευλογημένη με το ταλέντο να μιλάει και να μαθαίνει εύκολα πολλές γλώσσες, που φλέρταρε με την πολιτική και του άρεσε να χειραγωγεί τους ανθρώπους. Αλλά πάνω από όλα ήταν διάσημος γυναικάς.

Peter Pan — Michael Davies

Η έμπνευση του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι για τον Peter Pan ήταν οι γιοι των φίλων του, Άρθουρ και Sylvia Davies και βέβαια ο γιος του Michael. Αρκετοί από τους χαρακτήρες του βιβλίου ήταν όνοματα παιδιών που γνώριζε ο ίδιος. Όταν μάλιστα ένα φιλικό τους ζευγάρι πέθανε, ο Μπάρι υιοθέτησε τα παιδάκια τους και έτσι ξεκίνησε ο μύθος του Πίτερ Παν, του ορφανού αγοριού που ξεκίνησε μια νέα, μαγική ζωή!

"The Wolf of Wall Street" — Jordan Belfort

Η φωτογραφία στα αριστερά είναι ο Jordan Belfort του οποίου τη ζωή βλέπουμε στο The Wolf of Wall Street. ;Η ιστορία τιυ πια γνωστή σε όλους! Ξεκίνησε ως μεσίτης, έζησε μια πολυτελή ζωή και σχεδόν δύο χρόνια αργότερα φυλακίστηκε για απάτη στο χρηματιστήριο. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Belfort έγραψε 2 βιβλία για τη ζωή του και άρχισε δίνει διαλέξεις. Σύμφωνα με τον Belfort, ο βασικός κανόνας της επιτυχίας είναι η «Ζήσε και συμπεριφέρσου σαν να είσαι ήδη πλούσιος και το τέλος θα γίνεις».