Εκτός Ελλάδας η κρατούμενη με το βραχιολάκι που απέδρασε

Gazzetta team
Εκτός Ελλάδας η κρατούμενη με το βραχιολάκι που απέδρασε
Ενδείξεις και πληροφορίες διαφυγής της 43χρονης καταζητούμενης, που απέδρασε από το… βραχιολάκι και ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία αναζητεί η Ασφάλεια Αττικής

Ενδείξεις και πληροφορίες διαφυγής της 43χρονης καταζητούμενης, που απέδρασε από το… βραχιολάκι, προς την περιοχή της Πάτραςκαι από εκεί ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία και την Ευρώπη, ερευνά κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Περίπου 30 αστυνομικοί εξετάζουν τα στίγματα που έδινε ο πομπός, στο κέντρο ελέγχου της εταιρείας, προκειμένου να εντοπίσουν την πορεία της καταζητούμενης και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει διεθνή σήματα αναζητήσεων σε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς. Τα πρώτα στοιχεία των παραπάνω ερευνών σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες, έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο λιμάνι της Πάτρας, όπου δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησε η καταζητούμενη για να διαφύγει από την χώρα.

Οι πιθανότητες παραμονής στη Ελλάδα ή διαφυγής στο εξωτερικό είναι «50-50», σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι ενδείξεις φανερώνουν οργανωμένη και προσχεδιασμένη απόδραση, γεγονός που ανεβάζει τα ποσοστά διαφυγής προς το εξωτερικό.

Η 43χρονη ήταν ανάμεσα στους 19 εμπλεκόμενους για το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power. Η δίκη της μεγάλης υπόθεσης υπεξαίρεσης 256.521.323,96 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, άνοιξε τον Απρίλιο του 2015, τον περασμένο Σεπτέμβριο η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων, την ενοχή του δεύτερου και άλλων έντεκα, μεταξύ των οποίων και της 43χρονης. Ήταν η μόνη για την οποία βρισκόταν σε ισχύ ο περιορισμός κατ’ οίκον με ηλεκτρονικό ιμάντα, με τον περιοριστικό όρο να ανανεώνεται πρόσφατα. Η δίκη του οικονομικού σκανδάλου φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο, η 43χρονη να είχε καταλάβει από την εξέλιξή της, πως η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν επιβαρυντική για την ίδια και οργάνωσε μαζί με συνεργό της την απόδραση.

Το ενδεχόμενο διαφυγής προς το εξωτερικό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις είναι το επικρατέστερο, και από το γεγονός ότι η ενδεχόμενη σύλληψή της στη χώρα μας την οδηγεί άμεσα στη φυλακή με επιπρόσθετη ποινή. Παράλληλα αναμένεται η άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνηθούν κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών της καταζητούμενης, πριν την απόδραση αλλά και κατά την διάρκειά της από την Κυριακή έως σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης, με έγγραφες δηλώσεις τους είχαν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστήριζαν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Πηγή: thetoc.gr