Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα στράτευσης στα 18

Gazzetta team
Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα στράτευσης στα 18
«Καίει» τον Καμμένο το Μαξίμου για στράτευση στα 18

«Εκαψε» τον Καμμένο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα της στράτευσης στα 18, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Πως δημιουργήθηκε το θέμα; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημέρωσε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Αμυνας. Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές από το υπουργείο , πρόθεση του υπουργού ήταν να εξασφαλίσει τη συναίνεσης της αντιπολίτευσης για στράτευση στα 18, προκειμένου να ενισχυθούν μονάδες, όπως οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αυξημένο μέσο όρο ηλικίας.

Ωστόσο απόψε το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα για το εάν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη του υπ. Άμυνας, και δήλωσε: "Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της υποχρεωτικής στράτευσης".

Πάντως λίγο αργότερα, κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Ο υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης»

Πηγή: thetoc.gr