Είχαν σκοπό να στείλουν από την Ηγουμενίτσα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στην Ιταλία

Gazzetta team
Είχαν σκοπό να στείλουν από την Ηγουμενίτσα χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στην Ιταλία
Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας υπολόγισε τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους σε 25.655,31 ευρώ.

Μόνο… καύσιμα δεν είχαν μέσα οι δεξαμενές πετρελαίου στις δυο αυτοκινητάμαξες με τις οποίες έφτασαν στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας δυο αλλοδαποί με σκοπό να τις φορτώσουν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Ιταλία!

Η λεπτομερής έρευνα που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού, έφερε στο φως κρύπτες που είχαν διαμορφωθεί ειδικά μέσα στα ρεζερβουάρ και στο εσωτερικό τους ήταν κρυμμένα συνολικά 6.879 λαθραία πακέτα τσιγάρων! Ο 59χρονος οδηγός και ο 54χρονος συνοδηγός του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι δύο αυτοκινητάμαξες κατασχέθηκαν. Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας υπολόγισε τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους σε 25.655,31 ευρώ.

Σε περιοχή του Κιλκίς, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δοϊράνης ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 31χρονος Σύρος, όταν έγινε έλεγχος στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του πρώτου στο οποίο επέβαιναν και βρέθηκαν κρυμμένα 450 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων και οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: protothema.gr