Στηρίζει Φιγιόν στο δεύτερο γύρο ο Σαρκοζί

Gazzetta team
Στηρίζει Φιγιόν στο δεύτερο γύρο ο Σαρκοζί
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισε την ήττα του και ευχήθηκε «καλή τύχη» στη χώρα.

Ο Νικόλα Σαρκοζί αναγνώρισε την ήττα του στις προκριματικές της δεξιάς και του κέντρου στις οποίες υπερίσχυσε ο Φρανσουά Φιγιόν με δεύτερο τον Αλέν Ζιπέ.

Δήλωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει Φρανσουά Φιγιόν του οποίου οι ιδέες είναι πιο προσφιλείς. Είπε επίσης ότι απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής.

Εκλεισε ευχόμενος με σχετική συγκίνηση «καλή τύχη στη Γαλλία».

Την ίδια ώρα, η Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, η μοναδική γυναίκα που ήταν υποψήφια για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Αλέν Ζιπέ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών.

Ο Ζιπέ ήρθε δεύτερος στις σημερινές προκριματικές, πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν. Με καταμετρημένες τις ψήφους σε πάνω από το 80% των εκλογικών τμημάτων, ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 44,1%, ο Ζιπέ 28,2% και ο Νικολά Σαρκοζί, που ήρθε τρίτος, ποσοστό 21%.

Παράλληλα, ο Αλέν Ζιπέ, που ήρθε δεύτερος στις σημερινές προκριματικές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017, θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για να σταματήσει την πορεία της ακροδεξιάς προς την εξουσία.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ενώσει τους Γάλλους προωθώντας αξιόπιστες, δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: newsbeast.gr