Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο

Gazzetta team
Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο
Μία ανήλικη φέρεται να ισχυρίζεται πως βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο

Αντιμέτωποι με δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα είναι οι 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα (κακούργημα) καθώς και για προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (ζημιές στο Πολυτεχνείο) επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων 5 αλλοδαποί και 3 ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μία ανήλικη φέρεται να ισχυρίζεται πως βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο, ενώ οι 3 κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, δήλωσαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών.

Ένας κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: newsbeast.gr