Με τον Κίσινγκερ συναντήθηκε κρυφά ο Τραμπ

Gazzetta team
Με τον Κίσινγκερ συναντήθηκε κρυφά ο Τραμπ
Συνάντηση με τον «γκουρού της διπλωματίας» Χένρι Κίσινγκερ είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τη στιγμή που ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντιόταν στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντούσε στον πύργο του στη Νέα Υόρκη τον «γκουρού της διπλωματίας» Χένρι Κίσινγκερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση η ομάδα του Τραμπ, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στον κόσμο και επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που σχετίζονται με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Χένρι Κίσινγκερ
Ο Χένρι Κίσινγκερ

«Ο κ. Τραμπ και ο κ. Κίσινγκερ γνωρίζονται εδώ και χρόνια και η συνάντηση τους ήταν εξαιρετική. Συζήτησαν για τη Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, την ΕΕ και άλλα άλλα γεγονότα και ζητήματα» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση η ομάδα του Τραμπ.

«Έχω απίστευτο σεβασμό για τον κ. Κίσινγκερ και εκτιμώ το γεγονός ότι μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μου» είπε ο Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο παρελθόν, ο Κίσινγκερ υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην πρόταση του Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους. «Θα τον συμβούλευα να μην προβεί σε τέτοιους γενικούς αποκλεισμούς».

Πηγή: thetoc.gr