Σε πέντε μήνες το Brexit, επισημαίνει η Τερέζα Μέι

Gazzetta team
Σε πέντε μήνες το Brexit, επισημαίνει η Τερέζα Μέι
Στο Βερολίνο ταξίδεψε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας για μία μίνι Σύνοδο Κορυφής με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Άνγκελα Μέρκελ

Στο Βερολίνο ταξίδεψε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για μία μίνι Σύνοδο Κορυφής με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις μεσημεριανές της συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, η Μέι δήλωσε ότι ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την πρόοδο της διαδικασίας της εξόδου της χώρας της από την Ευρωζώνη, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου.

Όπως δήλωσε η κυρία Μέι, στις σημερινές συζητήσεις συμπεριλήφθηκαν ζητήματα όπως η προστασία της Ευρώπης και το μεταναστευτικό, τα οποία ωστόσο θα συζητηθούν εκτενέστερα στις επερχόμενες συνόδους G7 και G20.

Προς το παρόν, τόνισε η Βρετανή πρωθυπουργός, διαπιστώθηκε η συμφωνία απόψεων με την κυρία Μέρκελ σε πολλά ζητήματα ασφαλείας της ηπείρου αλλά και αναφορικά με την ανάγκη να γίνει όσο τον δυνατόν πιο ομαλά και απρόσκοπτα η μετάβαση του Brexit για τη Γερμανία.

Η κυρία Μέι δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους

Πηγή: protothema.gr