Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια για τα 1.100 χασισόδεντρα που είχε στην Μεσσηνία

Gazzetta team
Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια για τα 1.100 χασισόδεντρα που είχε στην Μεσσηνία
Η τεράστια χασισοφυτεία είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της Αστυνομίας στη Μεταξάδα στις 9 Οκτωβρίου του 2006.

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια ώσπου να δικαστεί ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση της τεράστιας χασισοφυτείας με τα 1.100 δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της Αστυνομίας στη Μεταξάδα Μεσσηνίας στις 9 Οκτωβρίου του 2006. Και ενώ καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 12 ετών, παραμένει ελεύθερος αφού η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αν και οι αστυνομικοί είχαν δει δύο άτομα να κινούνται μέσα στη φυτεία, συνέλαβαν μετά από μέρες το ένα από αυτά καθώς αναγνωρίστηκε από το σακίδιό του που του έπεσε και μέσα είχε βρεθεί το κινητό του. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε κάθειρξη 17 ετών και έξι μηνών. Ο δεύτερος, που δικάστηκε μόλις τώρα, είχε εντοπιστεί από τα αποτυπώματά του σε ένα άδειο κουτάκι μπύρας και μια χρησιμοποιημένη κονσέρβα. Αν και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με τη φυτεία, αλλά πήγαινε στο σπίτι του βασικού κατηγορουμένου, δεν απέφυγε την «καμπάνα» των 12 ετών.

Η χασισοφυτεία χωριζόταν σε εννέα επίπεδα συνολικής έκτασης δυο στρεμμάτων και τα θηριώδη δενδρύλλια ύψους ως και τεσσάρων μέτρων ήταν σκεπασμένα με ελαιόπανο για να μην φαίνονται. Στο χώρο βρέθηκαν τρεις δεξαμενές νερού 20- 25 κυβικών, μια σκηνή και ένα θερμοκήπιο που χρησιμοποιούνταν ως αποξηραντήρια και 36 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Πηγή: protothema.gr