Ως το τέλος του έτους να έχουν θετικές ειδήσεις για το χρέος επιθυμούν στην Κυβέρνηση

Gazzetta team
Ως το τέλος του έτους να έχουν θετικές ειδήσεις για το χρέος επιθυμούν στην Κυβέρνηση
Να εφαρμοστεί η συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος, με ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υιοθέτηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος έως το τέλος του 2016 είναι ο στόχος της κυβέρνησης

Αυτό τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χαρακτηρίζοντας παγκόσμιας σημασίας την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα πρέπει και μπορεί να τηρηθεί «και μπορούμε να έχουμε πολύ θετικές ειδήσεις έως το τέλος του έτους», πρόσθεσε αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, παρά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τόνισε ότι τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα συνιστούσε κακή υπηρεσία για την Ελλάδα.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένη η συζήτηγη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. «Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μέτρα για την επίλυση του ζητήματος του χρέους», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας αναφορά στα θετικά σχόλιά του για «τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα» στο μέτωπο της οικονομίας.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαπραγμάτευση»

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις με τους δανειστές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Είναι ανοιχτά τα εργασιακά, το θέμα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος», συμπλήρωσε.

«Καταστροφολογία από Μητσοτάκη»

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι επέμεινε στην καταστροφολογία, την κινδυνολογία και τον απόλυτο μηδενισμό, ενώ τον κατηγόρησε για επιχείρηση ακύρωσης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η συγκεκριμένη γραμμή δεν είναι υπονομευτική για την κυβέρνηση, αλλά για την χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να θέλει να προκαλέσει κλίμα αποσταθεροποίησης, την ώρα που ο Ομπάμα αναγνώρισε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.



Πηγή: iefimerida.gr