O Άρειος Πάγος θέλει να παραμείνουν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Gazzetta team
O Άρειος Πάγος θέλει να παραμείνουν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
Ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης εισηγήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να παραμείνουν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης όπως επίσης και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Να παραμείνουν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη και στους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊτατζή και Θωμά Γκόλα, εισηγήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 12 ετών για την απλή συνέργεια στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου της συμπρωτεύουσας ύψους 17,9 εκατ. ευρώ κατά την οκταετία 1999-2007.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ακόμη καταδικαστεί, ο Μιχάλης Λεμούσιας σε κάθειρξη 13,5 ετών για απλή συνεργεία και πλαστογραφία, ο Παναγιώτης Σαξώνης σε κάθειρξη 20,5 ετών για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα και οι Γιώργος Γκαϊτατζή και Θωμάς Γκόλα, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών ο καθένας.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Διαβατών και ενώ είχε εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής του, τον Ιούλιο του 2105 για λόγους υγείας αποφυλακίστηκε με τον ευεργετικό νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ασκήσει αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και σήμερα συζητήθηκε τον Άρειο Πάγο.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθούν οι αναιρέσεις, καθώς η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων περί ακυρότητας της διαδικασίας στο Εφετείο.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος των τριών εκκρεμεί και νέα κατηγορία, αυτή της αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr