Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό, σπίτι των Ομπάμα! (pics)

Gazzetta team
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό, σπίτι των Ομπάμα! (pics)
Μπείτε στο σπίτι που θα μετακομίσουν οι Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκo

«Αυτή είναι η οικία σας;», ρώτησε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Προκόπη Παυλόπουλο έξω από το προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις κοινές τους δηλώσεις; «Αυτό είναι αλλά ... δεν μένω εδώ», απάντησε ο ΄Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρώτη, ομολογουμένως ολίγον άβολη, συζήτηση μεταξύ τους.

Ποιό, όμως, είναι το νέο σπίτι της οικογένειας Ομπάμα; Που θα βρεθεί ο Μπαράκ η Μισέλ Ομπάμα και οι δυο τους κόρες μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο;

«Το σπίτι βρέθηκε», έγραψε το Politico και μετέδωσε το CNN. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατοικία λίγα χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο στην περιοχή της Ομοσπονδιακής Πρωτεύουσας όπου διαμένουν διπλωματικές αποστολές. Αυτό είναι το σπίτι που θα μετακομίσει η οικογένεια Ομπάμα μετά την αναχώρηση από το Λευκό Οίκο.

Ο βασικός λόγος που η οικογένεια επέλεξε το μελλοντικό τους σπίτι να βρίσκεται τόσο κοντά στον ... Τραμπ, είναι λόγω της μικρής τους κόρης Σάσα, η οποία πηγαίνει ακόμα σχολείο και αναμένεται να αποφοιτήσει το 2018.

«Θα μείνουμε για ακόμη δυο χρόνια στην Ουάσινγκτον, μέχρι η Σάσα να τελειώσει το σχολείο. Η μεταγραφή σε άλλο σχολείο στα μισά του Λυκείου, είναι δύσκολη», είχε πει ο Ομπάμα τον περασμένο Μάρτιο.

Μπορεί να μην κραυγάζει χλιδή όπως οι χρυσοποίκιλτοι Πύργοι του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, είναι ένα σπίτι που πολλοί θα ήθελαν να μείνουν.

Χτίστηκε το 1928, έχει μέγεθος 761 τετραγωνικών, διαθέτει 9 υπνοδωμάτια και 8,5 μπάνια. Πωλήθηκε το 2014 έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σημερινή του αξία υπολογίζεται σε 7 εκατομμύρια δολάρια αν και όταν το αφήσουν οι Ομπάμα, η αξία του αυτή θα εκτιναχθεί στα ύψη. Σήμερα νοικιάζεται έναντι 22.000 δολαρίων το μήνα.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι Ομπάμα έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζουν τα πράγματά τους. Ο Λευκός Οίκος, όπως γνωρίζει όλος ο πλανήτης, θα γίνει το σπίτι των Τραμπ - αν και ο νέος «πλανητάρχης» έχει αναφερθεί ότι θα έχει δυσκολίες να αποχωριστεί τον Πύργο του.

Ας ξεναγηθούμε στο νέο σπίτι της οικογένειας Ομπάμα μετά το Λευκό Οίκο.

Πηγή: thetoc.gr