Συναγερμός στη Γερμανία -Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε δέκα κρατίδια

Gazzetta team
Συναγερμός στη Γερμανία -Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε δέκα κρατίδια
Οι γερμανικές αρχές εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση κατά των σαλαφιστών μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει τη λειτουργία της οργάνωσης ενός γνωστού στην αστυνομία κήρυκα μίσους, του ισλαμιστή Αμπού Ναγκί.

Μετά από προετοιμασία ενός χρόνου το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε τον ισλαμιστικό σύλλογο «Η αληθινή θρησκεία», του γνωστού κήρυκα μίσους, Αμπού Ναγκί.

Από τις 6:30 το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κάνουν εφόδους σε πάνω από 200 τεμένη, διαμερίσματα, γραφεία και αποθήκες σε δέκα ομόσπονδα κρατίδια.

Οι έρευνες, πάντως, εστιάζονται κυρίως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Έσση και το Αμβούργο.


Η οργάνωση του σαλαφιστή Αμπού Νάγκι ήταν γνωστή πρωτίστως λόγω της εκστρατείας διάδοσης του Κορανίου που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στη Γερμανία.

Μέλη της οργάνωσης στέκονταν σε κεντρικά σημεία και μοίραζαν στους διερχόμενους δωρεάν αντίτυπα του Κορανίου, προτρέποντάς τους να το διαβάσουν.

Όμως σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας «Η αληθινή θρησκεία» παραβιάζει με τη δράση της τη συνταγματική τάξη καθώς πρεσβεύει ολοκληρωτικές απόψεις, όπως αναφέρεται στην απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας της οργάνωσης.

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι «Η αληθινή θρησκεία» υποστηρίζει τον ένοπλο τζιχάντ (Ιερό πόλεμο), και αποτελεί κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών Ισλαμιστών, αλλά και ατόμων που θέλουν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ για να στελεχώσουν τις δυνάμεις του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ισλαμιστικός αυτός σύλλογος αριθμεί πάνω από 500 μέλη, κατανεμημένα σε περίπου 60 παραρτήματα – σημεία διανομής του Κορανίου.


Ηγέτης του δικτύου, που ιδρύθηκε το 2005, είναι ο Παλαιστιανικής καταγωγής σαλαφιστής ιεροκήρυκας , Ιμπραήμ Αμπού Ναγκί από την Κολωνία.

Οι αρχές ερευνούν το σπίτι του καθώς και το διαμέρισμα της συντρόφου του στη Βόννη, ενώ «κατέβασαν» απ΄το Διαδίκτυο τα βίντεο που είχε αναρτήσει ο «κήρυκας του μίσους» καλώντας σε ανατροπή της δημοκρατικής έννομης τάξης και της επιβολής της σαρία.

Σ' ένα απ' τα κηρύγματά του με τίτλο «η πλάνη της δημοκρατίας» ο Αμπού Ναγκί λέει: «η δημοκρατία είναι κατά του Ισλάμ. Και το αντίθετο του Ισλάμ».

Στο ίδιο βίντεο ο Ναγκί στρέφει τα πυρά του και κατά των «κουφάρ», δηλαδή των «απίστων»: «Προσπαθούν να μας κάνουν άπιστους. Αν απαρνηθούμε τη σαρία, τότε γινόμαστε άπιστοι. Αν αποδεχθούμε τη δημοκρατία, τότε είμαστε κουφάρ».

Ο Αμπού Ναγκί δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια ένα δίκτυο σαλαφιστών ιεροκηρύκων, που λειτουργεί σεμινάρια, κάνει εράνους για τον «ιερό σκοπό» και κηρύγματα μίσους μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών «η αληθινή θρησκεία» έχει ανεβάσει πάνω από 2.000 προπαγανδιστικό βίντεο μέχρι στιγμής στο Ίντερνετ.

O υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι η απαγόρευση της οργάνωσης στη Γερμανία στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στη μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας:

«Η Γερμανία είναι μια αληθινή δημοκρατία. Στην κοινωνία μας δεν υπάρχει χώρος για ριζοσπάστες, έτοιμους για βία ισλαμιστές», δήλωσε στο Βερολίνο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD/STEFANO LAURA