Ο ακροδεξιός Στιβ Μπάνον ορίστηκε ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Gazzetta team
Ο ακροδεξιός Στιβ Μπάνον ορίστηκε ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Ο διορισμός του προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών, οι οποίοι υπενθύμισαν τα εμπρηστικά άρθρα του, όπου άγγιζε τα όρια του αντισημιτισμού και καταδίκαζε την μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα

Ο πρώην επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Breitbart, εκπρόσωπος της «εναλλακτικής δεξιάς» -κινήματος που προάγει εθνικιστικές ιδέες- Στιβ Μπάνον, αποτελεί τον νέο ανώτερο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπως ανακοίνωσε ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 62χρονος Μπάνον ήταν διευθυντής του ιστότοπου Breitbart ωσότου στρατολογήθηκε στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, όπου ανέλαβε ρόλο γενικού διευθυντή.

Ο διορισμός του κ. Μπάνον προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών, οι οποίοι υπενθύμισαν τα εμπρηστικά άρθρα τα οποία δημοσίευσε στο Breitbart, όπου άγγιζε τα όρια του αντισημιτισμού και καταδίκαζε την μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα.

«Οι υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής θα εκπροσωπούνται στο ανώτερο επίπεδο του Λευκού Οίκου του κ. Τραμπ» κατήγγειλε ο Άνταμ Τζέντλεσον, εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ.

«Η ρατσιστική και φασιστική ακροδεξιά εκπροσωπείται στους κόλπους του Οβάλ Γραφείου. Η Αμερική πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση» έγραψε στο Twitter ο Τζον Ουίβερ, συνεργάτης του πρώην μετριοπαθούς υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προκριματικές, Τζον Κάσιτς.

Οι Δημοκρατικοί επικαλέστηκαν τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του Στιβ Μπάνον, Μάρι Λουίζ Πικάρντ, η οποία στα δικαστικά έγγραφα για την έκδοση του διαζυγίου τους πριν από σχεδόν μία δεκαετία επιβεβαίωνε, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, ότι ο πρώην σύζυγός της είχε αρνηθεί να στείλει τα παιδιά του σε συγκεκριμένο σχολείο καθώς φοιτούσαν εκεί Εβραίοι. Ο κ. Μπάνον αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Πηγή: protothema.gr