«Καλό χαρτί» στα χέρια των τζιχαντιστών ο Τραμπ

Gazzetta team
«Καλό χαρτί» στα χέρια των τζιχαντιστών ο Τραμπ
Όχημα προπαγάνδας για τη στρατολόγηση νέων μελών.

Την απροσδόκητη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οι τζιχαντιστές, από το Αφγανιστάν μέχρι την Αλγερία, ως ένα νέο όχημα προπαγάνδας προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη.

Τόσο οι διοικητές των Ταλιμπάν, όσο και οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν ότι η προεκλογική επιθετική ρητορική του Τραμπ κατά των μουσουλμάνων, αναφορικά με την ολική απαγόρευση της εισόδου τους, στις ΗΠΑ εξυπηρετεί άμεσα τις σκοπιμότητες για τη στρατολόγηση νέων μελών, κυρίως μεταξύ των απογοητευμένων νεαρών μουσουλμάνων στις χώρες της Δύσης.

«Πρόκειται για έναν μανιακό. Το υπέρμετρο μίσος που έχει κατά των μουσουλμάνων θα διευκολύνει τη δουλειά μας, καθώς μπορούμε να στρατολογήσουμε χιλιάδες» δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ομαρ Κορασανί, υψηλόβαθμος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

«Οι απόψεις του δε διαφοροποιούνται μεταξύ των ακραίων και μετριοπαθών ισλαμικών τάσεων, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το γεγονός ότι ο εξτρεμισμός του θα αναπαραγάγει εξτρεμισμό» δήλωσε ο πανίσχυρος σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ στο Ιράκ.

Tο γραφείο του Τραμπ δε σχολίασε άμεσα τις παραπάνω δηλώσεις. Οι αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο, μετριάσει την αντί-μουσουλμανική ρητορική του, τα όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά είναι αρκετά προκειμένου να τροφοδοτήσουν τη μηχανή προπαγάνδας των τζιχαντιστών.


Πηγή: newsbeast.gr