Ποσοστό άνω του 44% της «Σουρωτής Α.Ε.» στον Σαββίδη

Gazzetta team
Ποσοστό άνω του 44% της «Σουρωτής Α.Ε.» στον Σαββίδη
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη εξασφάλισε ποσοστό άνω του 44% της «Σουρωτής» και μετατρέπεται σε βασικό παίκτη των εξελίξεων στην ιστορική εταιρεία.

Με τον Ιβάν Σαββίδη να κατέχει, πλέον, το συγκεκριμένο ποσοστό των μετοχών της εταιρίας, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα τα επόμενα βήματα για την αλλαγή σελίδας στην ιστορική εταιρεία.

Με επιστολή που απέστειλε προς το διοικητικό συμβούλιο της «Σουρωτής», ο κ. Σαββίδης ζητάει την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, ενώ το επόμενο και πιο σημαντικό βήμα που αναμένεται να γίνει θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κάτι που θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων «Σουρωτής».

Παράλληλα θα υπάρξει και ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση (με τιμή εκκίνησης το 1,20 ευρώ) των 702.472 μετοχών, που κατέχει στην εταιρεία, ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός, που αυτή την στιγμή κατέχει ένα ποσοστό κοντά στο 4,5% της εταιρείας και εκ των θεσμικών μετόχων.

Τέλος αυτό που απομένει να διαφανεί είναι η θέση της Coca -Cola HBC η οποία φέρεται να κατέχει κοντά στο 20% των μετοχών της «Σουρωτής ΑΕ». Οικονομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ευρύτατο δίκτυο διανομής εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά η πλευρά του κ. Σαββίδη.