Ο άνθρωπος που έχασε 5 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα μετά την έκπληξη Τραμπ

Gazzetta team
Ο άνθρωπος που έχασε 5 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα μετά την έκπληξη Τραμπ
Ποιοι επιχειρηματίες είδαν την προσωπική τους περιουσία να μειώνετα.

Μεγάλες απώλειες πολλών δισ. δολαρίων βλέπουν στην προσωπική τους περιουσία οι ζάμπλουτοι της λίστας του Bloomberg ως συνέπεια από την αναπάντεχη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικό έχασε 5,1 δισ. δολάρια από τον εκλογικό θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κάρλος Σλιμ, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, έχασε το 9,2% της περιουσίας του μετά τη «βουτιά» έως και 12% που κατέγραψε το πέσο μετά την είδηση της νίκης του Τραμπ.

Ο Σλιμ ήταν πρώτος ύψους 41 δισ. δολαρίων που κατέγραψε ο δείκτης Bloomberg Billionaires στην έναρξη των συναλλαγών στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα, λόγω των εκτιμήσεων για νίκη της Χίλαρι Κλίντον, ο δείκτης έδειξε πως η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου αυξήθηκε κατά 57 δισ. δολάρια.dss

Ο Κάρλος Σλιμ είναι αυτοδημιούργητος γιος λιβανέζου πρόσφυγα στο Μεξικό. Έθεσε τα θεμέλια της μυθικής περιουσίας του το 1990, όταν εξαγόρασε την εταιρία σταθερής τηλεφωνίας Telefonos de Mexico, η οποία τελούσε υπό ιδιωτικοποίηση.

Οι δέκα Μεξικανοί δισεκατομμυριούχοι του δείκτη έχασαν συνολικά 6,5 δισ. δολάρια, με την Εύα Γκόντα Ριβέρα να χάνει 487 εκατ. δολάρια και τον Λορένζο Σερβίτιε Σέντρα 397 εκατ. δολάρια.

Μέσα σε αυτούς που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες είναι το αφεντικό του Zara. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης Αμ. Ορτέγκα, ιδρυτής και προέδρου της Inditex SA, της μητρικής εταιρείας καταστημάτων όπως τα Zara, Massimo Dutti, Bershka και Stradivarius είδε να εξαφανίζεται περίπου 1 δισ. από την παρουσία του...

fds


Πηγή: newsbeast.gr