Για έγκλειστο σε γαλλικές φυλακές η χειροβομβίδα στην πρεσβεία (pics)

Gazzetta team
Για έγκλειστο σε γαλλικές φυλακές η χειροβομβίδα στην πρεσβεία (pics)
Η αιτία πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο λιβανέζος Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα, φυλακισμένος σε γαλλικές φυλακές εδώ και περίπου 30 χρόνια, φέρεται να είναι η αιτία πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Την αποφυλάκιση του Αμπντάλα είχε ζητήσει με δημόσια παρέμβασή του πρόσφατα και ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης.

Σημειώνεται ότι το διάστημα 15-22 Οκτωβρίου ήταν η Διεθνής Εβδομάδα Δράσης υπέρ του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα και είχα διοργανωθεί σχετικές εκδηλώσεις και στην Ελλάδα, όπως π.χ. από το Στέκι του Δρόμου στη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση του αναρχικού Μαζιώτη στις 18 Οκτωβρίου:

«Ο κομμουνιστής Ζ.Ι. Αμπντάλα είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη μετά από 32 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές, από το 1984.

Η 32χρονη κράτησή του, η άρνηση του γαλλικού κράτους να τον αποφυλακίσει, ενώ έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια το όριο αναστολής, αποδεικνύει τη λύσσα με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγωνιστής ο οποίος έμεινε συνεπής και αμετανόητος όσον αφορά τις επιλογές αγώνα που επέλεξε.

Σε μια εποχή που το μπλοκ εξουσίας του διεθνούς καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και με αφορμή αυτήν, διεξάγει μια μεγάλης κλίμακας κοινωνική και ταξική επίθεση στους λαούς, καθώς και τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», η συνέπεια και η αμετακίνητη στάση αγωνιστών όπως ο Αμπντάλα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα.

Είναι επιτακτική η αύξηση της πίεσης από την μεριά των αντικαπιταλιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπντάλα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Ζ. Ι. ΑΜΠΝΤΑΛΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Νίκος Μαζιώτης
μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας».

Συγκέντρωση στην πρεσβεία

Στις 18 Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπντάλα έξω από τη γαλλική πρεσβεία.



Πηγή: thetoc.gr