Η νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές

Gazzetta team
Η νίκη Τραμπ προκαλεί τρόμο στις αγορές
Επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας συγκαλείται στο Τόκιο για να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών.

Η επερχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει «σεισμό» στις αγορές με το δείκτη Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρεί κατά 6%.

Στο κόκκινο βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 5%.

Οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν κατά 5% και πλέον.

Στις προθεσμιακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 5,01%, ενώ ο δείκτης των προθεσμιακών συναλλαγών του Nasdaq υποχωρεί κατά 5,08% απεικονίζοντας τον τρόμο των αγορών απέναντι στους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με μία προεδρία Τραμπ.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό 3%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 44,68 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 4% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημειώνει πτώση άνω του 5% εξαιτίας των φόβων για ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ.

Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την Πολιτεία κλειδί της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.

Εξάλλου το μεξικανικό πέσο σημειώνει πτώση άνω του 11,5%.

Πηγή: iefimerida.gr