Διχασμένοι και δυσαρεστημένοι πήγαν στις κάλπες οι Αμερικανοί

Gazzetta team
Διχασμένοι και δυσαρεστημένοι πήγαν στις κάλπες οι Αμερικανοί
Διχασμένο και πολύ δυσαρεστημένο με τους υποψηφίους εμφανίζεται το εκλογικό σώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα πρώτα, ποιοτικά στοιχεία των exit polls.

Διχασμένο και πολύ δυσαρεστημένο με τους υποψηφίους εμφανίζεται το εκλογικό σώμα στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα πρώτα ποιοτικά στοιχεία των exit polls που η εκλογική επιτροπή επέλεξε να δοθούν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το MSNBC Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να έχει το προβάδισμα μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων χωρίς πτυχίο κολεγίου. Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι δίνουν σκληρή μάχη για να κερδίσουν τις ψήφους των λευκών ψηφοφόρων με πτυχίο κολεγίου.

Η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών με ποσοστό 51%, αν και αυτό το ποσοστό είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που πέτυχε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012.

Το 44% των συμμετεχόντων στο exit poll διάκεινται ευνοϊκά προς την Χίλαρι Κλίντον με το 54% να διάκεινται δυσμενώς.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ το 37% διάκειται ευμενώς και το 6% δυσμενώς απέναντι των δισεκατομμυριούχο υποψήφιο.

Το 38% θεωρεί την Χίλαρι Κλίντον έντιμη και πολιτικό εμπιστοσύνης με το αντίστοιχο ποσοστό του Ντόναλντ Τραμπ να φτάνει μόλις στο 32%.

sύμφωνα με το MSNBC, 87% των μαύρων ψηφοφόρων επιλέγει για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ενώ μόλις το 8% ψηφίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με το δίκτυο Fox News μόνο το 42% των ερωτηθέντων είπαν ότι η ψήφος τους αντανακλά μια ισχυρή προτίμηση ενός εκ των υποψηφίων. Το 31% λένε ότι ψήφισαν κάποιον έχοντας σοβαρές επιφυλάξεις και σε ποσοστό 25% είπαν ότι ψήφισαν έναν υποψήφιο επειδή δεν τους άρεσε ο αντίπαλός του.

Το 49% των ψηφοφόρων θεωρεί τον Τραμπ ικανότερο πρόεδρο, ενώ το 46% εκτιμά πως η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, θα είναι ιδανική για την ηγεσία της χώρας.

Το 48% εκτιμά πως ο Τραμπ θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα των ΗΠΑ, έναντι του 46% που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Fox News, το 52% των ψηφοφόρων εκτιμά πως ο αγώνας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους «πηγαίνει άσχημα», το 52% πιστεύει ότι η οικονομία αποτελεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 45% ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα, το 63% ότι οι τηλεμαχίες των δύο υποψηφίων ήταν σημαντικές για την ψήφο των πολιτών.

Πηγή: thetoc.gr