Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει έλευσης Ομπάμα

Gazzetta team
Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει έλευσης Ομπάμα
Σε εγρήγορση βρίσκονται ήδη εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας ενόψει της επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα, το τριήμερο 15-17 Νοέμβρη.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σύσκεψη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη παρουσία ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και Αμερικανών αξιωματούχων, αρμοδίων για θέματα ασφαλείας. Αντίστοιχα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με τους επικεφαλής «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και στη ΓΑΔΑ. Γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν πληροφορίες για πιθανά σχέδια ταραχών ή ακόμη και επιθέσεων κατά το διάστημα παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ενώ ανταλλάσσονται απόψεις σχετικά με το σχέδιο ασφαλείας που θα θέσει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. το «καυτό» τριήμερο.

Σύμφωνα, πάντως, με Ελληνες αξιωματικούς, το ακριβές πρόγραμμα του κ. Ομπάμα δεν τους έχει προς το παρόν κοινοποιηθεί, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι πάνω από 300 πράκτορες των ΗΠΑ θα αναλάβουν να δημιουργήσουν «ομπρέλα» ασφαλείας γύρω του. Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές αποκαλύπτουν ότι αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη στη χώρα και πραγματοποιούν «κατόπτευση» περιοχών της πρωτεύουσας. Παρόμοιες συσκέψεις με τη συμμετοχή αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής και αξιωματούχων της ΕΥΠ αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Εξάλλου, υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι θα επιχειρηθεί «θερμή» υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως έχουν προειδοποιήσει με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο ομάδες αντιεξουσιαστών. Μόλις χθες, ομάδα που υπογράφει ως «σύμπραξη για τη διάχυση της επαναστατικής προοπτικής» δημοσιοποίησε κείμενο όπου χαρακτηρίζει τον Ομπάμα «σφαγέα της Μ. Ανατολής» και απευθύνει κάλεσμα για «θερμή υποδοχή».


Πηγή: kathimerini.gr