Οι αντιεξουσιαστές για τις επιθέσεις σε διακινητές των Εξαρχείων

Gazzetta team
Οι αντιεξουσιαστές για τις επιθέσεις σε διακινητές των Εξαρχείων
Με κείμενο σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση σε εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Με κείμενο σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση σε εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Την Πέμπτη 27/10/2016, ομάδα συντρόφων εκδίωξε από την πλατεία Εξαρχείων, τον επικεφαλής μιας νεόφερτης ναρκοσυμμορίας. Τα άτομα που συγκροτούν τη συγκεκριμένη συμμορία, εμφανίστηκαν περίπου πριν από ένα μήνα στην περιοχή, προσπαθώντας να καλύψουν το κένο που άφησε η ''προκάτοχη'' δύναμη της εμπορίας ναρκωτικών: η αλβανική μαφία. Οι συγκεκριμένοι, αυτοαποκαλούμενοι και ως ''locos'', προέρχονται από τη Χίο, όπου πρωτοστατούσαν στο εμπόριο ναρκωτικών,τις κλοπές και τους ξυλοδαρμούς. Όμως, ύστερα από τις συλλήψεις μελών τους και την πίεση που δέχτηκαν από τις αρχές, αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν, μεταφέροντας τις δραστηριοτητές τους -που αλλού- στο ''ξεφραγο αμπέλι'' των Εξαρχείων.

Oι παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν σύντροφοι το προηγούμενο διάστημα, είχαν σαν αποτέλεσμα την εξακρίβωση, των υπεύθυνων προσώπων και των μεθόδων τους στη διακίνηση ναρκωτικών. Αρχική επιλογή μας ήταν να τους προειδοποιήσουμε, στέλνοντας τους ένα ξεκάθαρο απειλητικό μήνυμα, ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή χωρίς να χρειαστεί να ασκηθεί βία. Πράγματι, 40 περίπου σύντροφοι, λίγες μέρες πριν τις 27/10, έκαναν σε όλους τους τόνους ξεκάθαρο πως το ναρκεμπόριο απαγορεύεται και πως όποιος πουλάει ναρκωτικά θα τιμωρείται. Όμως, η απάντηση που εισπράχθηκε ήταν πως δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά και πως αποτελούν απλούς θαμώνες της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν η ανοησία ή το θράσος τους, αυτό που τους έκανε να πιστεύουν πως θα μας ξεγελάσουν και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το εμπόριο ναρκωτικών. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Από τη στιγμή που εξακριβώθηκε πως τα άτομα αυτά συνέχιζαν το εμπόριο, η επίθεση εναντίον τους έγινε επιβεβλημένη. Δεν είμαστε θιασώτες της βίας, αλλά δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον κάθε λούμπεν τυχάρπαστο, που επιχειρεί να μετατρέψει την πλατεία Εξαρχείων σε τσιφλίκι του. Προειδοποιούμε μια φορά. Και αν οι ναρκέμποροι δεν συμμορφώνονται, τότε θα τιμωρούνται.

Έτσι, το απόγευμα της 27/10, ομάδα συντρόφων εισέβαλε στην πλατεία Εξαρχείων, αιφνιδιάζοντας τη συμμορία και ξυλοκοπώντας τον ομαδάρχη της. Ήταν ο ίδιος που παρίστανε τον ανήξερο και τον θαμώνα. Συνεχίζοντας να πουλάει ναρκωτικά μετά τις προειδοποιήσεις μας, καταλήγουμε πως πράγματι ήταν ''ανήξερος''. Τώρα όμως έμαθε. Έμαθε, πως οι δυνάμεις του κινήματος εποπτεύουν την περιοχή και επεμβαίνουν δραστικά ενάντια στους ναρκέμπορους. Το ξαναλέμε λοιπόν για να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις: είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα, για να μην εξαπλωθεί η σήψη στη γειτονία μας, για να μην μετατραπεί σε ένα παρακμιακό γκέτο. Τα πάντα.

Ακολούθως, την Παρασκευή 4/11/2016, εκδιώχθηκε από την πλατεία Εξαρχείων, έτερος ναρκέμπορος της συγκεκριμένης συμμορίας.Το συγκεκριμένο υποκείμενο, πουλούσε τα ναρκωτικά παρέα με το pit bull του, προφανώς για τον προστατεύει από αντίπαλες συμμορίες και από τις δυνάμεις του κινήματος. Το άτομο αυτό, στη θέα των συντρόφων που εφορμούσαν εναντίον του, χρησιμοποίησε το pit bull του ως όπλο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματίσμό ενός συντρόφου. Η επιλογή μας, φυσικά, να μην τραυματίσουμε το αφηνιασμένο σκυλί του, δεν σήμαινε το ίδιο και για αυτόν.

Για να καταλήγουμε. Υπάρχουν οι δύο όψεις της γειτονιάς των Εξαρχείων. Η μια του αγώνα και της οργανωμένης επαναστατικής προοπτικής και η άλλη του ναρκεμπορίου και του υπόκοσμου. Ναρκέμποροι με τα σκυλιά τους, χούλιγκανς, δήθεν εξεγερσιακοί και τραμπούκοι. Για όσους εξακολουθούν να απορούν ή να παριστάνουν τους ανήξερους για όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια, λέμε πως αυτός ο αγώνας, έιναι αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είναι αγώνας να μην αλλοιώσουμε τον πολιτικό και ιστορικό μας χαρακτήρα, για να μην μείνουμε αμέτοχοι στην απόπειρα του κεφαλαίου να μας φορτώσει τα συντρίμια του. Και σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται πολιτική και οργανωτική επαγρύπνηση, αλλά και ξερίζωμα των διαχρονικών αγκυλώσεων που συνέβαλαν στην κατάπτωση των Εξαρχείων. Και σε αυτόν τον αγώνα, καλούμε, για άλλη μια φορά, όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της γειτονιάς. Μονάχα μαζί μπορούμε να συντρίψουμε τους μαφιόζους και όσους τους υπηρετούν, μονάχα μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια γειτονιά στα πρότυπα του κόσμου που οραματιζόμαστε.


Πηγή: thetoc.gr