To «κόλπο» της ΕΛ.ΑΣ για τους «Κορλεόνε» των Ρομά

Gazzetta team
To «κόλπο» της ΕΛ.ΑΣ για τους «Κορλεόνε» των Ρομά
Το… τρικ της διαρροής «ακύρωσης» της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη των «Κορλεόνε» Ρομά, χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για να συλλάβει τους περισσότερους αρχηγούς.

Το… τρικ της διαρροής «ακύρωσης» της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη των «Κορλεόνε» Ρομά, χρησιμοποίησαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των αρχηγών που θα διέφευγαν τη σύλληψη. Αυτή η κίνηση προήλθε από την διαπίστωση συνάντησης δύο εκ των αρχηγών με τον κατηγορούμενο Αστυνομικό Υποδιευθυντή, λίγες ώρες πριν από την εξέλιξη των αστυνομικών επιχειρήσεων, και τον φόβο ενημέρωσής τους για αυτές. «Η επιχείρηση ακυρώνεται» διέδωσαν σε κύκλους, με τους οποίους ήξεραν ότι θα έρχονταν σε επαφή οι «βαρόνοι». Στόχος η αποφυγή περαιτέρω ενημέρωσης και άλλων μελών για να γίνουν «αόρατοι» και να εξαφανίσουν χρήματα και πειστήρια της δράσης τους. Αυτό το «κόλπο» φαίνεται να… έπιασε καθώς από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεν παρατηρήθηκε όγκος επικοινωνιών προς τους άλλους αρχηγούς των εγκληματικών «φαμιλιών».

Ο 35χρονος «Σεφκής» και ο 37χρονος Α.Σφ., που διατηρούσαν βίλες εκατομμυρίων στην Ελευσίνα, είναι οι αρχηγοί των «Κορλεόνε» ρομά, οι οποίοι είχαν καθημερινές συνομιλίες με τον κατηγορούμενο Αστυνομικό Υποδιευθυντή, και κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη μετά από την συνάντηση που είχαν σχεδόν 10 ώρες πριν από την αστυνομική επιχείρησης, εξαφανίζοντας μεγάλος μέρος χρημάτων, κλοπιμαίων και χρυσού. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πολύ σύντομα κάποιοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της «μαφίας» των Ρομά, θα αναγκαστούν να μιλήσουν υπό το βάρος της ενδεχόμενης προφυλάκισης και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε υψηλότερα αστυνομικά «κλιμάκια καθοδήγησης».

Επτά από τους «αρχηγούς» έφυγαν από τα σπίτια τους παίρνοντας μαζί χρήματα και κλοπιμαία, αφήνοντας μάλιστα ανοικτές τις… τηλεοράσεις και τις κρύπτες. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός και δύο ακόμη κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία ενώ για επτά ακόμη ένστολους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «… διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση». Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Ο 55χρονος αστυνομικός την 1η Νοεμβρίου, όπως περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με τρεις από τους «Κορλεόνε» των Ρομά. Στις 14:30 ο ίδιος ο αστυνομικός επικοινωνεί με έναν από τους «αρχηγούς» χωρίς να απαντήσει, κάτι που κάνει στις 14:50, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Πάρε και τον φίλο σου και ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα

Αρχηγός: τι ώρα;

Αστυνομικός: πεντέμισι με έξι

Ακολούθησε επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς με τον πρώτο να αναφέρει: «με πήρε τώρα ο Γιάννης τηλέφωνο και μου είπε πεντέμισι να είμαστε εκεί. Μου είπε είναι ανάγκη ότι είναι σοβαρό». Μετά τη συνάντησή τους, ένας αρχηγός, κάνει επικοινωνίες με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις οποίες λέει μεταξύ άλλων: «να σου πω κάτι πολύ σοβαρό που μου είχε ο ‘Έλληνας’ (πληροφοριοδότης).

Ψάχνουν θυρίδες

Στο μεταξύ αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούν τον υπέρογκο πακτωλό χρημάτων από τις παράνομες δραστηριότητες των «φαμιλιών», σε… θυρίδες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν δώσει τα στοιχεία συγγενικών προσώπων των εμπλεκομένων σε όλες τις τράπεζες, καθώς σίγουρα δεν θα είχαν ανοίξει με τα δικά τους στοιχεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων θυρίδων που ενδεχομένως κρύβουν εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα αναζητούν νομιμοφανείς επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν «αχυράνθρωπους» ως υπεύθυνους, αλλά ουσιαστικά πίσω τους κρύβονται οι «αόρατοι» αρχηγοί, που ξεπλένουν τα υπέρογκα κέρδη τους από την πώληση κλοπιμαίων και χρυσού.

Ίχνη για.. tiger kidnapping

Παράλληλα ερευνούν κάποιες… αρπαγές της Τίγρης, που είχαν καταγραφεί την τριετία 2011-2014, με θύματα πέντε ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων και επιχειρήσεων αγοραπωλησιών χρυσού, στη Δυτική Αττική. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν κάποιες ομοιότητες στην παρτίδες των… τούβλων χρυσών που είχαν δοθεί ως λύτρα στους δράστες, με αυτά που έχουν εντοπίσει στις έρευνες των σπιτιών των μελών της μαφίας.

Για αυτές τις υποθέσεις είχαν συλληφθεί επτά Έλληνες και δύο Αλβανοί, ωστόσο τα χρήματα και οι ποσότητες χρυσού δεν είχαν βρεθεί ποτέ! Οι αστυνομικοί ερευνούν αν τα λύτρα των αρπαγών και ο χρυσός είχε και πάλι αποδέκτες τους «Κορλεόνε».

Για την απαγωγή μιας 35χρονης τον Μάιο του 2012 είχαν ζητήσει λύτρα 3 εκατομμύρια ευρώ και 30 κιλά χρυσού. Μετά από 26 ημέρες την άφησαν με την καταβολή 346.500 ευρώ σε μετρητά.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 είχαν αρπάξει 61χρονο χρυσοχόο, έξω από το σπίτι του και τον οδήγησαν σε περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της αρπαγής οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με οικείους του και απαίτησαν χρήματα και πλάκες χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο. Τελικά δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα, καθώς ο απαχθείς κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος στιγμιαία ολιγωρία τους. Τον ίδιο μήνα απήγαγαν 71χρονο χρυσοχόο, την ώρα που πλησίαζε στο σπίτι του, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τους οικείους του και απαίτησαν την παράδοση κοσμημάτων, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο και να μην τον σκοτώσουν. Ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ασπροπύργου, την επόμενη μέρα, αφού προηγουμένως οι δράστες παρέλαβαν μέρος των λύτρων που απαιτούσαν.

Στις 8 Ιανουαρίου 2012, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο 26χρονης. Της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι, άρπαξαν 70 ευρώ, το κινητό της και την οδήγησαν σε μία οικοδομή στον Ασπρόπυργο. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους οικείους της απαίτησαν την καταβολή χρημάτων ως «λύτρα» για να την απελευθερώσουν. Πρωινές ώρες της 08-01-2012, η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Στις 2 Μαρτίου 2012, πέντε δράστες ακινητοποίησαν 32χρονο γιο, ιδιοκτήτη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων πολύτιμων μετάλλων. Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους του και απαιτούσαν ως «λύτρα» την καταβολή χρυσού. Πρωινές ώρες της 02-03-2012 ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι απαγωγείς απαίτησαν και έλαβαν ως λύτρα μετρητά και πλάκες χρυσού…

Πηγή: thetoc.gr