Οι λευκοί χωρίς μόρφωση θα δώσουν στον Τραμπ την νίκη (pics)

Gazzetta team
Οι λευκοί χωρίς μόρφωση θα δώσουν στον Τραμπ την νίκη (pics)
Μία πιθανή νίκη του Τραμπ στις εκλογές της Τρίτης θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους λευκούς αμερικανούς, οι οποίοι δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση γράφουν οι New York Times.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ένα βαθύ διχασμό ανάμεσα στους λευκούς με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο και οικονομικό υπόβαθρο. Το ζήτημα σύμφωνα με τους δημοσκόπους είναι ποιο από τα δύο αυτά γκρουπ θα προσέλθει στις κάλπες και από αυτό μπορεί να εξαρτηθεί ο νικητής των εκλογών.

Το κάτω διάγραμμα απεικονίζει την φυλετική κατανομή των ψηφοφόρων και το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι λευκοί ψηφοφόροι χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση και είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μαύρων και των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.

Ο Μιτ Ρόμνει είχε κερδίσει αυτή την ομάδα ψηφοφόρων από τον Ομπάμα με διαφορά 26% και ο Δουκάκης είχε χάσει με διαφορά 31%. Αλλά ο Κλίντον και τις δύο φορές είχε κερδίσει αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σε αυτές τις εκλογές αυτή η ομάδα υποστηρίζει με μεγάλη διαφορά τον Τραμπ.

Όμως τελικά τις εκλογές δεν τις κερδίζουν οι δημοσκοπήσεις, ούτε καν οι προτιμήσεις των πολιτών αλλά οι ψήφοι. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσοι από αυτή την ηλικιακή ομάδα θα πάνε στις κάλπες την Τρίτη. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν μόνο οι μισοί από αυτή την κατηγορία πολιτών.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει πρωτοφανή ενθουσιασμό σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού. Η απρόβλεπτη κινητοποίησή τους ήταν εξαιρετικά σημαντική και στο βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο από το ευρώ. Η εκστρατεία του Τραμπ έχει στοχεύσει σε αυτή την ομάδα αλλά η άρνησή τους να προσέλθουν στις κάλπες μειώνεται διαχρονικά και ταχύτατα.

Πηγή: topontiki.gr