+slo-gun

Σκότωσε φοιτητή στην Πάτρα οδηγώντας μεθυσμένος και τον έπιασαν ξανά υπό την επήρεια αλκοόλ

Σκότωσε φοιτητή στην Πάτρα οδηγώντας μεθυσμένος και τον έπιασαν ξανά υπό την επήρεια αλκοόλ

«Δυστυχώς μου σκότωσε το παιδί και αυτός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος» λέει με σπαραγμό η μάνα 22χρονου φοιτητή που πέρσι έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με εμπλεκόμενο τον 40χρονο.  

Σκότωσε φοιτητή στην Πάτρα οδηγώντας μεθυσμένος και τον έπιασαν ξανά υπό την επήρεια αλκοόλ

Το τραγικό πάθημα δεν έγινε μάθημα για έναν 40χρονο, ο οποίος συνελήφθη και πάλι από τη Τροχαία της Πάτρας να οδηγεί μεθυσμένος.

Ο ίδιος άνθρωπος φαίνεται πως δεν έχει βάλει μυαλό αφού πριν από περίπου ένα χρόνο, οδηγώντας και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν 22χρονο φοιτητή της Ιατρικής και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στην είδηση της νέας σύλληψής του, η μητέρα του φοιτητή Κώστα Καραπάνου, Κατερίνα εξέφρασε στο protothema.gr την οργή της για αυτόν τον άνθρωπο και την απογοήτευσή της για τους νόμους.

«Έχω οργή για αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για τον Έλληνα νομοθέτη με τις μικρές ποινές που δεν προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και φόβο πως θα έχουμε κι άλλο θύμα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο διότι όταν κάποιος επανειλημμένα πίνει και χρησιμοποιεί πολυτελέστατα αυτοκίνητα, παρόλο που στερείται άδειας οδήγησης, καταλαβαίνετε ότι εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, έχασα ένα διαμάντι, η ζωή μου καταστράφηκε αλλά θα καταστραφούν και οι ζωές κι άλλων ανθρώπων όσο αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος έξω. Όταν σκότωσε με το αμάξι του το παιδί μου είχε 1,87ml ανά λίτρο αίματος με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο 0,5. Δυστυχώς για το νόμο είναι πλημμέλημα το να σκοτώνεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο και μάλιστα εν μέθη. Θα πήγαινε αυτόφωρο τότε αλλά έκανε τον τραυματία και δεν προφυλακίστηκε ποτέ. Δυστυχώς μου σκότωσε το παιδί και αυτός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος».

Στο protothema.gr μίλησε και ο θείος και νονός του 22χρονου φοιτητή Κώστας Καραπάνος για τον άδικο χαμό του ανιψιού του.

«Δεν έγινε τίποτα απολύτως. Σάββατο πρωί είχε γίνει το τροχαίο και αυτός έκανε τον τραυματία. Κάθισε μέχρι την Τρίτη στο νοσοκομείο και μετά έφυγε χωρίς καμία συνέπεια. Ο ανιψιός μου πήγαινε με 50 χιλιόμετρα και ερχόταν ο άλλος μεθυσμένος από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ είχε περάσει δύο κόκκινα φανάρια και πήγε και έπεσε πάνω στο δικό μας το παιδί. Οδηγεί συνεχώς μεθυσμένος μέχρι χτες το πρωί που έπεσε πάλι στα χέρια της αστυνομίας, μεθυσμένος. Και ξέρετε τι θα γίνει πάλι; Θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα πάλι για έξι μήνες και αυτός θα συνεχίσει να οδηγεί πάλι μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα» τονίζει και προσθέτει: «Δυστυχώς ο Νίκος μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, που ήταν συνυφασμένα με τη βοήθεια και τη γιατρειά των συνανθρώπων του. Ελπίζουμε ο Νίκος μας να είναι το τελευταίο θύμα αυτού του ασυνείδητου ανθρώπου».

Το τροχαίο

Το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 2015 τα ξημερώματα στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Νεκρός από τη σύγκρουση των δυο οχημάτων ανασύρθηκε ο Νικόλαος Καραπάνος, 22 ετών από την Πάτρα, φοιτητής ιατρικής. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε ελαφρά ο συνεπιβάτης του, επίσης φοιτητής στην ιατρική, όπως επίσης ο οδηγός του άλλου ΙΧ. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Όπως αποδείχτηκε ο οδηγός που χτύπησε το αυτοκίνητο που επέβαινε ο φοιτητής ηταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: protothema.gr

 

Θανατηφορο τροχαιο 141115

Best of internet