Ο Ερντογάν είπε πως δεν τον πολυνοιάζει αν τον αποκαλούν «δικτάτορα»

Gazzetta team
Ο Ερντογάν είπε πως δεν τον πολυνοιάζει αν τον αποκαλούν «δικτάτορα»
Την παντελή αδιαφορία του για το πως τον λένε οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασε ο Ερντογάν. Με νοιάζει πως με αποκαλεί ο λαός που είπε δια τηλεοράσεως.

«Δεν μ’ ενδιαφέρει αν οι Ευρωπαίοι θα με αποκαλέσουν δικτάτορα επειδή καταστέλλω την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση και τους συμπαθούντες της... Δεν μ' ενδιαφέρει αν με πουν δικτάτορα ή οτιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου» είπε προκλητικά ο Ρετζέπ Ερντογάν απαντώντας έτσι στην έκθεση της ΕΕ που επικρίνει την Άγκυρα για προβλήματα στην ελευθερία του Τύπου.

« Η Ευρώπη, στο σύνολό της, υποθάλπει την τρομοκρατία. Μολονότι χαρακτήρισαν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, είναι σαφές... Βλέπουμε πώς το PKK δρα τόσο ελεύθερα και άνετα στην Ευρώπη είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Και πρόσθεσε πως όλα τα όπλα που έχουν κατασχεθεί από μέλη του PKK προέρχονταν από τη Δύση

Οσον αφορά στις συλλήψεις των ηγετών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP την Παρασκευή, με την κατηγορία ότι στηρίζουν την τρομοκρατία είπε ότι «οι κοινοβουλευτικοί που συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι»

Ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η ΕΕ έχει υποσχεθεί στην Τουρκία βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων αλλά μέχρι τώρα έχει δώσει στην Άγκυρα μόνο 200 με 300 εκατομμύρια.

Πηγή: thetoc.gr