Εκατομμύρια μάσκες των Anonymous στους δρόμους του κόσμου

Gazzetta team
Εκατομμύρια μάσκες των Anonymous στους δρόμους του κόσμου
Διαδηλώσεις σε 750 πόλεις με αφορμή την επέτειο της 5ης Νοεμβρίου - Το event που ξεκίνησε το 2012 και εξελίχθηκε σε θεσμός - Προειδοποίηση από την αστυνομία στο Λονδίνο

Εκατομμύρια οπαδοί των Anonymous διαδηλώνουν σε όλον τον κόσμο, με αφορμή το μεγάλο event που οργανώνουν κάθε χρόνο από το 2012, στις 5 Νοεμβρίου, για την επέτειο της Bonfire Night, όταν σημειώθηκε η στάση εναντίον του Βρετανικού Κοινοβουλίου το 1605, γεγονός που αποτέλεσε την έμπνευση αντίστασης της οργάνωσης που έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις.

Οι ακτιβιστές-μέλη του μεγάλου αυτού κινήματος, φορώντας τις μάσκες από την ταινία V for Vendetta, π[ου αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξή του, μάχονται εναντίον της διαφθοράς, της ανισότητας, της λογοκρισίας και του πολέμου.

Οι εκδηλώσεις προς τιμή της 5ης Νοεμβρίου από τους Anonymousν θα πραγματοποιηθούν σε 750 πόλεις σε όλον τον κόσμο, σε ένα γεγονός που όμοιό του δεν έχει καταγράψει η ιστορία για το εύρος και την απήχησή του. Το φετινό θέμα αφορά την εναντίωση στους τραπεζίτες και στην αδικία. Άτομα κάθε ηλικίας, με ανησυχίες και προβληματισμό για την πορεία του κόσμου, λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, ενώ οι τοπικές αστυνομίες έχουν λάβει κάθε μέτρο προφύλαξης, ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο προειδοποίησε τους διαδηλωτές να παραμείνουν ήσυχοι και να μην προκαλέσουν. Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ, το Περθ, τη Μελβούρνη και σε άλλες πόλεις, η γιορτή ξεκίνησε ήδη, με χιλιάδες Anonymous πολίτες να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης, από την οποία ζήτησαν να ανοίξει τις πύλες της χώρας στους πρόσφυγες από τις χώρες της εμπόλεμης ζώνης, ώστε να ξεκινήσουν μία νέα ζωή.

Πηγή: protothema.gr