Νέα σύσκεψη στη Βιέννη για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Νέα σύσκεψη με τις χώρες του Βίζεγκραντ ,πάλι χωρίς να προσκαλείται η Ελλάδα συγκαλεί η Βιέννη μετά στον απόηχο του νέου τελεσίγραφου Τσαβούσογλου.  

Νέα σύσκεψη στη Βιέννη για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Νέα σύσκεψη με τις χώρες του Βίζεγκραντ ,πάλι χωρίς να προσκαλείται η Ελλάδα συγκαλεί η Βιέννη μετά στον απόηχο του νέου τελεσίγραφου Τσαβούσογλου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. 

Όπως αναφέρει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη - την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild. «Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» τόνισε. 

Προ διημέρου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ακόμα μια φορά να καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες ακόμα και πριν το τέλος του 2016, εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της χώρας του, που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet