Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή των Αμερικανικών Εκλογών

Gazzetta team
Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή των Αμερικανικών Εκλογών
Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Τέξας και της Βιρτζίνια μετά από πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα την Δευτέρα –μια μόλις ημέρα πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν σήμερα τις κοινές ομάδες δράσης της αντιτρομοκρατικής ότι η Αλ Κάιντα πιθανώς να σχεδιάζει επιθέσεις.

Αξιωματούχος του FBI φέρεται να είπε στο CBS News ότι η αντιτρομοκρατική και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παραμένουν «σε επιφυλακή» και είναι σε θέση να προστατεύσουν τη χώρα από επιθέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται αντίστοιχες πληροφορίες πριν από κάποιο μεγάλο γεγονός ή κάποια εορταστική περίοδο στις ΗΠΑ.

Πριν από μερικές ημέρες, οι τοπικές αστυνομίες ενημερώθηκαν ότι τα εκλογικά κέντρα θεωρούνται ελκυστικοί και εύκολοι στόχοι για επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους».

Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή των εκλογών

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ενήμερες για το εφιαλτικό αυτό σενάριο είναι και οι Λιμενικές Αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ –οι υπηρεσίες που έχουν υπό την εποπτεία τους τα αεροδρόμια, τις σήραγγες, και τις γέφυρες της μεγαλούπολης.

«Συνεχίζουμε με τις ίδιες εντατικές περιπολίες που εφαρμόζουμε εδώ και καιρό σε όλες τις εγκαταστάσεις μας» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Στιβ Κόουλμαν, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Απέφυγε, όμως, να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το είδος της απειλής.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι έχει ενημερωθεί για την απειλή και συνεργάζεται με το FBI μέσω Ενιαίας Ομάδας Αποστολών κατά της Τρομοκρατίας και των υπηρεσιών Αντιτρομοκρατίας και Πληροφοριών.

Πηγή: ethnos.gr