H Κυβέρνηση της Ιταλίας κάνει δώρο 500 ευρώ στους 18άρηδες!

Gazzetta team
H Κυβέρνηση της Ιταλίας κάνει δώρο 500 ευρώ στους 18άρηδες!
Σκοπός της κυβέρνησης είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε πολιτιστικά θέματα, ώστε να εμπλουτίσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας

Ιδιαίτερα τυχεροί είναι όσοι Ιταλοί και Ιταλίδες γίνονται 18 ετών, αφού η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να τους κάνει δώρο το ποσό των 500 ευρώ για την αγορά βιβλίων, εισιτηρίων για συναυλίες, θέατρο ή κινηματογράφο, επισκέψεις σε μουσεία, ακόμη και για ταξίδια σε εθνικά πάρκα της χώρας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε πολιτιστικά θέματα, ώστε να εμπλουτίσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Η προσφορά ισχύει για όσους έχουν γενέθλια από 3 Νοεμβρίου του 2016 έως 31 Δεκέμβρη 2017.

Η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην ιταλική κυβέρνηση 290 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο υφυπουργός Tommaso Nannicini που επιβλέπει την πρωτοβουλία, πιστεύει ότι είναι χρήματα που ξοδεύονται για καλό σκοπό.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα προς τους νέους, υπενθυμίζοντάς τους ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που τους καλωσορίζει κατά την ενηλικίωσή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Τους υπενθυμίζει επίσης, πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός, τόσο για τον εμπλουτισμό τους ως άτομα αλλά και για την ενίσχυση του ιστού της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Το επόμενο έτος θα επωφεληθούν από μια παρόμοια πρωτοβουλία και οι καθηγητές στην Ιταλία καθώς θα τους χορηγηθούν 500 ευρώ που θα μπορούν να ξοδέψουν για τη δικής τους επαγγελματική εξέλιξη.

Πηγή: protothema.gr