Εθελοντισμός και Πυροσβεστικό Σώμα... βίοι παράλληλοι!

Gazzetta team
Εθελοντισμός και Πυροσβεστικό Σώμα... βίοι παράλληλοι!
Ημερίδα με θέμα «Ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα. 25 χρόνια προσφοράς και δράσης. Παρόν και μέλλον στον 21ο αιώνα», διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αγρινίου με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας και την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Η ημερίδα που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αποτέλεσε την ενσάρκωση ιδέας που είχε η Υποπυραγός κα.Ζωή Στάμου- Προϊστάμενη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας, η οποία ήταν αυτή που με ομιλία της έκλεισε και την πετυχημένη εκδήλωση!

Επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν:

-Ο Δρ. Λέκκας Ευθύμης-Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας,με θέμα:«Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων σε μεγάλης κλίμακας καταστροφές»

-Ο Δρ. Κούτσιας Νικόλαος- Καθηγητής Περιβαλλοντικής Πληροφορικής, Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Η δορυφορική τηλεσκόπηση, οι δασικές πυρκαγιές και ο εθελοντισμός. Πως συνδέονται;»

-Ο mr Kevin D. Quinn -Chairman of the National Volunteer Fire Council-Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών των ΗΠΑ,με θέμα «Εθελοντισμός και άμεση επέμβαση στις Η.Π.Α.», «Οργάνωση και λειτουργία των εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών»,

-Ο επιπυραγός Μαρτζάκλης Βασίλειος-Γραφείο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων .με θέμα: «Πλαίσιο συνεργασίας εθελοντών πυροσβεστών και υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος»,

-Ο Πυραγός Κολοκοτσάς Γεώργιος-ΒΙ.ΠΕ.ΠΑΤΡΩΝ,με θέμα :«Εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων στο Πυροσβεστικό Σώμα»,

-Ο Τσουγκρής Σεραφείμ-Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος,με θέμα:«Παρουσία και δράση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα»

-Ο Αντώνης Κούκουζας ,πρόεδρος της Ένωσης πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου,κ.Νίκος Γκρίζης,Ανδρέας Καλαμπαλίκης,Μαρία Παπαγεωργίου,ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός,ο Διοικητής της Π.Υ Ναυπάκτου Αντιπύραρχος κ.Χριστόφορος Μπόκας,ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός κ.Ευστράτιος Πετράκης,ο Υποστράτηγος Π.Σ εν'αποστρατεία κ.Παναγιώτης Γιαννακόπουλος (πρώην Διοικητής Π.Υ Δυτικής Ελλάδας),αξιωματικοί,στελέχη του Π.Σ και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Μπόκας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των δύο Εθελοντικών Σταθμών σε Παραβόλα και Γαβαλού, επισημαίνοντας πως «τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν Εθελοντές που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους,ενώ τόνισε την πλήρη υποστήριξη και συνδρομή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής κατά το ξεκίνημα και της τωρινής η οποία ολοκλήρωσε και συνεχίζει να υποστηρίζει την λειτουργία τους».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: agriniolike.gr