Ο Λαβρόφ ευελπιστεί σε θετική τροχιά των σχέσεων Ρωσίας - ΗΠΑ

Gazzetta team
Ο Λαβρόφ ευελπιστεί σε θετική τροχιά των σχέσεων Ρωσίας - ΗΠΑ
«Αυτό θα επηρεάσει θετικά όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων, δεδομένου ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας χθες μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου Πειραιά, και αναφερόμενος στην προοπτική των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα καταφέρει να οδηγήσει σε θετική τροχιά τις σχέσεις αυτές, καθώς όπως είπε, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά, «ότι με τις κοινές προσπάθειες θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε τις ρωσο- αμερικανικές σχέσεις σε μια θετική τροχιά», προσθέτοντας ότι «αυτό θα επηρεάσει θετικά όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων, δεδομένου ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε την ρωσο-αμερικανική συμφωνία για την μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων, αφού όπως είπε, η συμφωνία αυτή εφαρμόζεται ευσυνείδητα και από τις δύο πλευρές. Τέλος αναφερόμενος στην στάση που θα τηρήσει η Ρωσία μετά την έκβαση των αμερικανικών εκλογών, επικαλέσθηκε τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με όποιο Πρόεδρο επιλέξει ο αμερικανικός λαός.

Πηγή: protothema.gr