Η Αστάνα είναι πολύ πιο όμορφη από ότι ίσως θα φανταζόσουν (pics)

Gazzetta team
Η Αστάνα είναι πολύ πιο όμορφη από ότι ίσως θα φανταζόσουν (pics)
Η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται ήδη στο Καζακστάν για την αυριανή αναμέτρηση και εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στην πανέμορφη αυτή πόλη

H Αστανά είναι η πρωτεύουσα και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν. Βρίσκεται στο βόρειο-κεντρικό τμήμα του Καζακστάν και ο πληθυσμός της είναι 835.153 κάτοικοι.

Η ιστορία της πόλης κρατάει από το 1830 και δημιουργήθηκε ως αμυντική οχύρωση των Κοζάκων της Σιβηρίας.

Η αρχική ονομασία της πόλης ήταν Ακμόλι, στην συνέχεια ονομάστηκε Τσελίνογκραντ, 30 χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Ακμόλα, έως ότου στις 6 Μαΐου του 1998, να ονομαστεί τελικά Αστανά, που σημαίνει «η πρωτεύουσα» στα Καζακικά.

Η Αστάνα είναι η έδρα της κυβέρνησης του Καζακστάν και εκεί έχουν την έδρα τους η Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ακ Όρντα Προεδρικό Μέγαρο και πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί.

Είναι μια πλούσια, όμορφη και χτισμένη σωστά και στα πρότυπα μεγαλουπόλεων όπως η Μπραζίλια, η Καμπέρα και η Ουάσιγκτον.

Είναι μια υπερσύγχρονη πόλη, σχεδιασμένη από τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κίσο Κουροκάβα.

H Αστάνα όμως δεν αφήνει ασυγκίνητους και τους απανταχού... συνομοσιολόγους!

Ο λόγος απλός: αρκετοί αποδίδουν την μεγάλη της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στο ότι είναι μια από τις πόλεις που προωθεί και χρησιμοποιεί η... Νέα Τάξη!

Το έχουν μάλιστα και στοιχειοθετήσει: θεωρούν ότι το όνομα«Αστάνα» σημαίνει «μεταίχμιο, κατώφλι», το κατώφλι της Νέας Εποχής και επίσης πιστεύουν ότι τα υπερπολυτελή κτίρια που έχουν ανεγερθεί στην πόλη, όπως η «Πυραμίδα της Ειρήνης» και το «Παλάτι της ειρήνης και συμφιλίωσης», είναι γεμάτα μυστικιστικά αλλά και μασονικά σύμβολα.

Έτσι,οι συνομωσιολόγοι ισχυρίζονται ότι η Αστάνα έχει επιλεγεί ως μια από τις μελλοντικές πόλεις – κέντρα της Νέας Τάξης, επικεφαλής προφανώς κάποιου γεωπολιτικού τομέα που θα αναπτυχθεί στο μέλλον.

Με πληροφορίες από την wikipedia/ photos: Intime